Gazete Vatan Logo

Bu haftanın bilançosu! Üç günde üç büyük operasyon

Bu hafta ‘mali operasyonlar’ kapsamında iki önemli operasyon yapıldı. Söz konusu operasyonlardan birini İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı diğerini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor

Bu haftanın bilançosu! Üç günde üç büyük operasyon

İLK DALGA

İlk operasyonda, Akfa Holding’in sahibi Fatih Aktaş, A101’in sahibi Turgut Aydın, İhlas CEO’su Cahit Paksoy, Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan’ın da aralarında olduğu çok sayıda önemli isim gözaltına alınmıştı.

İKİNCİ DALGA

Önceki gün yapılan operasyonda ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Nejat Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

Mallarına el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı, önceki gün gözaltına alınan 187 şüphelinin mal varlıklarına da el koyma kararı vermişti. İkinci dalgada gözaltına alınan patronların sahibi olduğu 4 büyük şirketin yıllık ciroları toplamı 8.6 milyar lira.

62 bin gayrimenkulü varmış

Darbe girişiminin ardından FETÖ’nün mal varlıklarına koyulan hükümet blokajı, örgütün ‘taşınmaz serveti’ni ortaya çıkardı. Şu ana kadar örgütün elinde, milyarlarca liralık değeri olan 62 bin 317 gayrimenkul olduğu belirlendi. Mal varlıklarının satışına yönelik hükümetin yaptığı bloke çalışması sonrası, örgüte ait 62 bin 317 gayrimenkul olduğu belirlendi. Örgütün taşınmazlarını kaçırmak için hamle yapmasını engelleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da FETÖ’nün himmet paraları ile kurduğu serveti bir gecede bloke ederek örgüte ağır bir darbe vurdu. İçinde yurt, okul, üniversite ve örgüt evi de bulunan mülklerin 4 bin 548’i devletin envanterine geçirildi.

Haberin Devamı