Gazete Vatan Logo

Bu fuarda eğitime dair her şey var

“Media Force Kampus-2007 Eğitim Kariyer ve Gençlik Fuarı” 29 Mart - 1 Nisan 2007 tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde açılıyor. Ziyaretçiler, seminer ve etkinliklere katılarak tercih yapma fırsatı yakalayacak

Öğrenci ve velinin fuara girdiği zaman eğitimle ilgili ne varsa bulabileceği bir platform oluşturmayı amaçlayan “Media Force Kampus-2007 Eğitim Kariyer ve Gençlik Fuarı” üniversiteyi, dershaneyi, kırtasiyeyi, eğitim malzemesini, eğitim kurumlarını, öğrencisini, velisini ve öğretim üyesini bir araya getirerek bir sinerji yaratma iddiasında. 29 Mart - 1 Nisan 2007 tarihlerinde CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuar, Türkiye’nin seçkin isimlerini bir araya getiriyor. Fuar alanında birçok imza günü, şov, yarışma ve sürpriz konukların katılacağı etkinlikler organize edilecek.

Dünyada yılda 30 bin, Avrupa’da 11 bin, Türkiye’de ise bin fuar düzenleniyor. Yurtdışında yaklaşık 500 milyon kişi fuarları ziyaret ederken bu rakam bizde sadece 10 milyon. Bu fuarın yurtiçi ve dışından potansiyel alıcılarla temas kurmak, yeni iş olanakları yakalamak, pazar analizi yapmak, ticaret ufkunu genişletmek, yeni olanaklar keşfetmek gibi imkanları beraberinde getirdiğini söyleyen Media Force Fuarcılık Genel Müdürü Çiğdem Tezel ile bu fuarı konuştuk.

“Günümüzde bir işletme açısından en popüler kelime, ’rekabet’ sözcüğü. Hemen her sektörde yoğun bir rekabet ortamı var. İşletme ölçeği ve üretilen ürünün katma değeri küçüldükçe, daha yoğun bir rekabetle karşılaşmaktadır. Dünyaya ayak uydurmak, gelişmeleri yakından takip etmekten geçiyor. İşletmeler maliyetlerini daha aşağıya ve müşteri memnuniyetini daha yukarıya çekmek zorundalar. Bu nedenle işletmelerin yapacağı küçük ve sürekli iyileştirmeler hayati önem taşıyor. Biz, bu fuarla eğitim alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara başarılarını büyütebilecekleri bir platform sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl A’dan Z’ye Eğitim sloganıyla Türkiye’nin en büyük ve en iyi eğitim fuarı olma iddiasıyla ortaya çıktık.

Uzman fuarcılık
VATAN Gazetesi Eğitim Yazarı, NTV ve CNBC-e eğitim programları yapımcısı Sadık Gültekin’in danışmanlığında hazırlanan Media Force Kampus-2007 Eğitim Kariyer ve Gençlik Fuarı, Medya Force’un uzman fuarcılık anlayışıyla Avrasya’nın en büyük fuar alanı olan CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Yurtdışında birçok benzeri yapılan Kampus Fuarı, önemli bir potansiyel arz ediyor.

Türkiye’nin genç nüfusunun fazlalığı dikkate alındığında, fuarın sektör için katma değer yaratacak, pazarı genişletecek bir misyonu yerine getirdiği ve getireceği öngörülüyor. Kampus Eğitim Fuarı’nın ilkini geçen yıl gerçekleştirdik. 200’e yakın katılımcısı ve ziyaretçileriyle gayet başarılı bir organizasyon oldu. Fuar, katılımcılar açısından prestij ve uzun vadeli bir yatırımdır. Dolayısıyla fuara katılanlarla dinamik ve köklü bir iletişim oluşuyor. Sektör temsilcileri bu fuarda bilgilerini, hizmetlerini aktarırken aynı havayı soluma fırsatı buluyorlar. Türkiye’nin en büyük eğitim kampusunu oluşturduk. Katılımcı eğitim kurumlarını A’dan Z’ye Eğitim arayan ziyaretçilerle bir araya getirmeyi hedefliyoruz.Tüm eğitim kurumlarının birarada bulunacağı, değişik eğitim olanaklarının değerlendirilebileceği en büyük eğitim platformunu oluşturma hedefiyle yola çıktık. Bunu kısa sürede gerçekleştirdiğimizi de söyleyebilirim. Fuarımıza eğitimle ilgili olan, bu alanda faaliyet gösteren, büyümek ve gelişmek isteyen tüm büyük-küçük işletmeler katılıyor.”

‘Eğitimi bir bütün olarak değerlendiriyoruz’
Media Force Fuarcılık Genel Müdürü Çiğdem Tezel, nasıl bir anlayışla hareket ettiklerini şöyle açıkladı: “Fuarımızda sadece eğitim kurumlarına değil, o eğitim kurumlarını, öğrenciyi, öğrenciliği besleyen kırtasiye sektörüne de yer verdiğimizi belirtmek isterim. Öğrenci ve veli, fuara girdiği zaman eğitimle ilgili ne varsa bulsun istiyoruz. Eğitimi bir bütün olarak değerlendiren bir anlayışla hareket ediyoruz.

İnceleme ve kıyaslama
Kampus-2007 Fuarı’nı öğrenci, veli, öğretmen, öğretim üyeleri, eğitim danışmanları, yabancı dil öğrenmek isteyenler, yurtdışı eğitim fırsatlarından yararlanmak isteyenler, profesyonel meslek eğitimi almak isteyenler, kişisel gelişime değer verenler ve eğitim alanındaki mal ve hizmetlerini sağlayıcılarına odaklanarak fırsat yakalamayı düşünen kırtasiye alıcı ve satıcıları ziyaret edecek.

Gelen ziyaretçiler, ihtiyaç duydukları eğitimi aynı ortamda yer alan alternatifleriyle birlikte kurum yetkilileri kanalıyla tanıma, inceleme ve kıyaslama imkanına sahip olacaklar. Ziyaretçiler, Kampus-2007 kapsamında düzenlenecek olan seminer ve etkinliklere katılarak, uzman görüşleri doğrultusunda tercih yapma fırsatı yakalayacaklar. Kampus-2007 Fuarı, yurt içi ve dışından potansiyel alıcılarla temas kurmak, yeni iş olanakları yakalamak, ürün ve pazar analizi yapmak, ticaret ufkunu genişletmek, yeni olanaklar keşfetmek gibi imkanları beraberinde getiriyor.

Fuar, velisiyle, öğrencisiyle, kırtasiyesiyle, basınıyla, üniversitesiyle, bilgisayarıyla eğitim alanını bütün bir konsept olarak ortaya koyuyor. Katılımcı kurumlar kendilerini ve sundukları eğitim hizmetlerini Kampus-2007 ziyaretçilerine bire bir tanıtma imkanı bulacaklar.“

İlköğretimde üçüncü sınıfa kadar not yok
İLKÖĞRETİM 1, 2 ve 3’üncü sınıflarda not uygulamasına son veriliyor. Yeni sistemin çocuklarının kendisini ve hayatı tanımaya yönelik olacağı belirtiliyor. MEB İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr Yüksel Özden, ilköğretim 1,

2 ve 3’üncü sınıflarda notu kaldıracaklarını açıkladı. İlköğretimin ilk yıllarında çocukların not kaygısından uzak olmaları gerektiğini belirten Özden, derslerin yerine “dersin kazanımının” değerlendirileceğini söyledi.

Özden, ilköğretim başarı puanının OKS’ye etkisinin 4’üncü sınıftan itibaren hesaplanacağını da ifade etti. Söz konusu uygulamaya göre Türkçe dersinde not yerine “okumayı öğrenme, kendini ifade edebilme, yazma”, matematik dersinde ise “sayıları ve şekilleri tanıyabilme, sayıları büyüklük ve küçüklüğüne göre sıralayabilme” gibi kazanımlar gözönünde bulundurulacak.

Carleton ile Yeditepe’nin eğitim ortaklığı
Bu anlaşma sayesinde Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, Carleton Üniversitesi ile öğrenci değişim programı kapsamında yurtdışında eğitim alabilecekler. Söz konusu anlaşma Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bedrettin Dalan, Carleton Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur ve Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil tarafından imzalanıyor. Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur, Kanada üniversiteleri arasında akademik olarak en yüksek mertebeye erişen ilk ve tek Türk profesörüdür.

Haberin Devamı