Gazete Vatan Logo

Briç salonunu kütüphane yaptı, odaları doldurdu

Kayı Grubu, Antalya’daki Riva Donna Oteli’nin kapılarını Avrupalı kitap okuyucularına açtı.

Otelde kütüphane kurulurken 6 ay boyunca yaklaşık 17 bin Avrupalı hem tatil yapacak hem de bol bol kitap okuyacak

Yaz döneminde tam dolulukla çalışan, kış sezonunda ise boşalan odalarını doldurmak isteyen turizmciler, alternatif yollara başvurmaya başladı. Kayı Grubu, kış döneminde sahibi olduğu Riva Donna Oteli’nin odalarını Avrupalı kitap okuyucusuna açtı. Avrupa’nın en büyük yayınevi Bertelsman ile anlaşan Kayı Grubu, Belek’teki 5 yıldızlı oteli Riva Exclusive Hotels Donna’nın bütün odalarını 6 ay süreyle ’kitap kurdu’ Avrupalılara rezerve etti. Otelin Genel Müdürü Şefik Ketrez, “Briç oynanan salonu 367 metrekarelik salonu bin 500 kitaplık kütüphane yaptık. 17 bin turist rezervasyonu aldık” dedi.

Bin 500 yeni kitap

Dünyada ilk defa gerçekleşen bu organizasyonla 1 Nisan 2008’e kadar haftada 850 turistin otellerine geleceğini söyleyen Riva Exclusive Hotels Donna Genel Müdürü Şefik Ketrez, bu ilginç organizasyonu VATAN’a anlattı.

“Avrupa’nın en büyük yayınevi olan Alman-Avusturya ve İsviçre ortaklı Bertelsman dünyada ilk defa ’Kitap Turizmi’ adı altında bir konsept tasarlamış. Grup incelemeleri sonucu, Türkiye’ye Alman turistin yoğun ilgi gösterdiğini görünce yarattıkları konsepti Türkiye’de uyarlamaya karar vermiş. Yapılan anlaşmayla otelimizi 6 ay boyunca kapatmak yayınevinin üyelerine rezerve etmek istediklerini belirttiler. Bin 500 de yeni kitap gönderdiler.”

Turist arttı, personel atılmadı

KayI Grubu’nun Riva Hotels zinciri kapsamında bin 672 odalı 5 oteli bulunuyor. Tamamı 5 yıldızlı otellerin yer aldığı zincir arasındaki Riva Exclusive Hotels Donna 447 odalı. Yaz aylarında 330-350 personelle çalıştıklarını belirten Genel Müdür Şefik Ketrez şunları söyledi:

“Yaz sezonunda otelimizin kapasitesi yüzde 100 dolu oluyor. Kış sezonunda ise bu rakam yüzde 25-30’lara iniyor. Bu nedenle çalışan sayımızı da 140’lara kadar çekiyoruz. Çalışanları işten çıkarmak zorunda kalıyoruz. Kitap Turizmi’yle 5 Kasım-1 Nisan arasında bütün odalar rezerve edildi. Özellikle Almanya’dan gelecek turistlerin sayısı haftada 850 olarak belirlendi. Yaptığımız anlaşmayla 150’ye yakın turist otelimize yerleşti. Otelimizin odaları hafta sonuna kadar dolacak. Çalışan sayımız 300’e yakın. Neredeyse yaz sezonundaki personelimizle Nisan’a kadar çalışacağız. Kış sezonunda odalarını dolduramayan turizmcilere örnek bir konsept bulduk. Eğer başarılı olunursa projeye devam edeceğiz.”

Herşey dahil’ takımındaydı

Riva Exclusive Hotels Donna’nın Genel Müdürü Şefik Ketrez Herşey Dahil’in yaratıcısı Magic Life’ın beyin takımındaydı.

25 milyon üyesi var

Bertelsman’ın Avrupa’nın en büyük kitap yayıncısı olduğunu anlatan Şefik Ketrez, “Almanya-Avusturya-İsviçre ortaklı bir kitap, dergi basım ve yayıncısı. Dağıtım kanalları çok geniş. Avrupa’da 25 milyon kayıtlı üyesi var. Bertelsman’ın ayrıca özel kütüphaneleri de bulunuyor. Yenilikten oldukça hoşlanan bir şirket. Teklifleriyle bunu gördük. Gelen turistler ayrıca Aspendos, Pamukkale gibi turistik yerleri de ziyaret edecek” dedi.





Haberin Devamı