Gazete Vatan Logo

Boyner, Katarlı ortakla Valentino’ya kardeş oldu!

İtalyan moda devi Valentino’nun sahibi Katarlı Mayhoola, Boyner Grup’a ortak oldu. Katarlılar 885 milyon TL ile sermaye arttırımına katılarak, yüzde 30.7 pay alacak.

Boyner, Katarlı ortakla Valentino’ya kardeş oldu!

Yabancı yatırımcıların perakende şirketlerine olan ilgisi sürüyor. Franklin Templeton Fonu’nun kurucusu Mark Mobius’un DeFacto’ya ortak olmasından sonra Ortadoğu’dan dev yatırım geldi. Katarlılar, Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden Boyner Grup’a ortak oldu.

İtalyan moda devleri Valentino ve Pal Zileri’nin sahibi olan Katar merkezli Mayhoola for Investments; Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerini çatısı altında bulunduran Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları’nda sermaye artışı yoluyla yüzde 30.7 pay sahibi oldu. Katarlılar söz konusu pay için 885 milyon lira ödeyecek. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Boyner Perakende’nin 40 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin 57.7 milyon liraya yükseltileceği ve sermaye artışının mevcut hissedarların rüçhan hakları kısıtlanarak tamamının Mayhoola tarafından karşılanacağı belirtildi.

Küresel büyüme planı

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner ortaklıkla ilgili olarak “Grubumuz üç yıl önce belirlediğimiz uzun vadeli stratejisini sistematik bir şekilde uyguluyor. Mayhoola for Investments ortaklığı ile özkaynak yapımızı güçlü büyüme hedeflerimizi destekleyecek hale getirdik. Ortaklığımızın perakende şirketlerimizin Türkiye’deki lider konumlarını güçlendirirken, uluslararası yatırımlar açısından da gelecek stratejilerimize büyük katkı sunacağına inanıyorum. 2015 ve sonrası sektörümüz için heyecan verici yıllar olacak” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Ay Marka planı şimdilik askıda

Boyner Grup bir süre önce stratejik alternatifleri değerlendirme kararı aldığını açıkladığı Ay Marka hisseleriyle ilgili süreciniBoyner Perakende ve Tekstil Yatırımları’nın sermaye artışı SPK tarafından onaylanana kadar askıya alındığını duyurdu. Network, Fabrika Divarese ve Que markalarını bünyesinde barındıran Ay Marka’nın tamamı Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları’na ait. Boyner Grup içindeki şirketlerden BR Mağazacılık (Altınyıldız Classics), Morhipo.com ve Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları, Boyner Holding çatısı altında yer alırken; Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık halka açık Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları altında konsolide ediliyor. Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları’nın 2014 yılı konsolide cirosu yüzde 20 büyümeyle 3.16 milyar TL olarak gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Mayhoola devlerle modaya girdi

Katar merkezli özel bir yatırım şirketi olan Mayhoola for Investments’ın lüks tüketim ve perakende sektörlerinde global ölçekte yatırımları bulunuyor. Fon 2012 yılında İtalyan moda devi Valentino’yu 700 milyon euroya satın aldı. Valentino’yu alarak adını duyuran şirketin ünlü İtalyan erkek giyim markası Pal Zileri ve İngiliz çanta üreticisi Anya Hindmarch’ta da yatırımları var. Katarlılar, Valentino’dan sonraki en büyük moda ve perakende yatırımını Boyner Grubu’na yapmış oldu.

Mayhoola for Investments Türkiye’de moda ve perakende pazarına girmek konusunda çok istekli olduklarını belirterek, “Boyner Grup’un bu amacımıza ulaşmak için en doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz. Boyner markalarının Türkiye’de daha da büyümesini ve küresel pazarlara açılmasını görmek için sabırsızlanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Aktris Jennifer Aniston tüm davetlere Valentino imzalı elbiselerle katılıyor.