Gazete Vatan Logo

Böyle vaat görülmedi!

Denizli'nin bağımsız adayı Hasan Çetin: Mutluluğun resmi çizilecek, erkekler çocuk doğuracak, her hafta evlere tellak gönderecek

DENİZLİ'de bağımsız milletvekili adayı olan elektrik mühendisi 36 yaşındaki Hasan Çetin, ilginç vaatleriyle seçimlerin renkli isimlerinden biri olmayı başardı.

Bağımsız aday Hasan Çetin, bastırdığı seçim broşüründe mutluluğun resminin çizilebileceğini söyleyip, Denizli'ye deniz getirmeyi vaadediyor, erkeklerin de çocuk doğurabileceğini, parti liderlerini geri dönmemek koşuluyla Antartika'ya göndermeyi, her hafta evlere tellak göndererek vatandaşın sırtını keseleyeceğini, hamileliğin 4 aya ineceğini, halkı cumhurbaşkanının seçeceğini söylüyor. Çetin'in bastırdığı seçim vaatlerini anlatan 50 bin broşürü, şimdiden internet sitelerinde yer almaya başladı. Akdeniz Üniversitesi Isparta Müthendislik Fakültesi mezunu olan Hasan Çetin, vaatlerine kendisine ait internet sitesinde de yer verdi, kiraladığı seçim aracıyla da mahalle mahalle dolaşarak hoparlörlerden duyuruyor.

Kendisini Denizli uzmanı olarak tanımlayan Çetin, amacının protesto olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki akıl almaz siyasi tartışmalar ve seçim propagandaları karşısında böyle bir yöntem buldum. Vaatlerim komik geliyor. Türkiye gerçeklerini barındıran ve eleştiren ironilerden oluşuyor. Yıllarca takım tutar gibi parti tuttuk. Bu kampanya yöntemi, kendi içinde bir protestoyu barındırıyor. Bırakın siyasi partiler, fanatikleri kadar oy alsın" dedi.

Çetin'in bir kısmı internette dolaşan maillerden alındığı anlaşılan broşüründeki diğer vaatler ise şöyle:

"Hamilelik 9 aydan 4 aya indirilecek. Bütün şahinler mercedes görünümünde olacak. Avrupa Birliği bize girecek. Tülin'le Caner evlendirilecek. Ekonomi simit ve çayla kıyaslanacak. Hayat bayram olacak. Halkı cumhurbaşkanı seçecek. Çöller, kutup ayılarından arındırılacak. Beslenen karga, gözü oymadan devlet tarafından vurulacak. Dolardan, 6 sıfır atılacak. Denizlispor, ligden hiç düşmeyecek. Tüm köylere trafik lambası konulacak. Eşek, sudan koşarak gelecek. Çitlediğiniz çekirdeklerin hiçbiri acı çıkmayacak. Denizli'ye Deniz gelecek. Beyazlar daha beyaz, renkliler ilk günkü gibi pırıl pırıl olacak. İftar vakti, en erken Denizli'ye gelecek. Matematik dersleri kolaylaştırılacak, tüm denklemler birinci dereceden bir bilinmeyenli olacak. Basamakta durulacak, otomatik kapı çarpmayacak. Erkeklerde çocuk doğurabilecek. El elin eşeğini türkü çağırarak aramayacak. Yalandan kim ölmüş, lafı kaldırılacak. 1 litre mazot alana 1 YTL para verilecek. Sadece çarşamba günleri çalışılacak. Rio karnavalı, Türkiye'de düzenlenecek. 3 korner, 1 penaltı olacak. İddia kuponları yatmayacak. Parti liderleri geri gelmemek üzere Antartika'ya gönderilecek. Sakızlar kaybolmayacak. Kızların, `Biz arkadaşız' demesi yasaklanacak. Düğünlerde zorla halaya kaldırmak yasaklanacak. Neşenin kepek sorununa müdahale edilecek. Arabayı yıkattığınız gün, yağmur yağmayacak. Dışardan alınan borçlar inkar edilecek. Fener'in Avrupa maçları oynanmadan mağlup sayılacak. Para vermeden de düdük çalınabilecek. Sigara, zararsız olacak. Tüm vatandaşlarımız, istedikleri ideal kilolarına ulaşacaklar. Eve tellak gelecek, her hafta vatandaşın sırtını keseleyecek. Askerlik, yan gelip yatma yeri olmayacak. Tuttuğunuz altın olacak. Size sarı laleler alacağım, çiçek pazarından. Minibüsten inmek için müsait bir yer bekleme kabusuna son verilecek, Yazlar ılık ve yağışlı, kışlar kurak olacak. Günler 28 saat olacak. Artık, 4 saat fazla uyunacak.










Haberin Devamı