Gazete Vatan Logo

Böyle kutladı!

Sadullah Ergin, haşlanmış yumurta tokuşturup, Hıristiyanlar’ın bayramını kutladı...

ANTAKYA’daki Hıristiyan Ortodoks cemaati, Paskalya Bayramı’nı kilisede ayin yaparak kutladı. Ayin sonrası kilise bahçesindeki kahvaltıya katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, haşlanmış yumurta tokuşturup, Hıristiyanlar’ın bayramını kutladı.

Hazreti İsa’nın çarmıhta ölümünden sonra üçüncü gün mezarda dirilişini ifade eden Paskalya Bayramı için Antakya Ortodoks Kilisesi’nde sabah saat 05.00 sıralarında başlayan ayin düzenlendi. Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Dimitri Doğum, Jan Dellüler ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurilgil’in yönettiği ayinde cemaat, İncil’den bölümler okuyarak dualar etti, ilahiler söyleyip, mumlar yaktı.

Ayinin ardından cemaat, kilise bahçesinde kahvaltı yaptı. Kahvaltıya Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay milletvekilleri AK Parti’li Adem Yeşildal, CHP’li Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral, Hıristiyan vatandaşlar katıldı.

Bakan Sadullah Ergin, kahvaltı öncesi yaptığı konuşmada Hıristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı’nı kutladı. Konuşmasında Hatay’da binlerce yıldır huzur ve kardeşlik atmosferinin hakim olduğunu vurgulayan Ergin, "Geçen hafta Museviler’in Hamursuz Bayramı, dün akşamki etkinlikle de Kutlu Doğum Haftası’nın açılışı yapıldı. Bugün de kilise bahçesinde Paskalya Bayramı kutlanıyor. Başka bir söze gerek yok. Bu güzelliklerin, huzurun, kardeşliğin hiç bitmemesini, sonsuza kadar sürmesini ve en kötü günün bayram tadında olmasını diliyorum" dedi.

Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise Paskalya Bayramı’nın, Hazreti İsa’nın çarmıhta ölümünden sonra üçüncü gün mezarda dirilişini ifade ettiğini anlatıp, 7 haftalık oruç tuttuklarını ve bu sürenin sonunda Paskalya Bayramı’nı kutladıklarını, yeni hayatın simgesi kabul edilen yumurtayla da oruçlarını açtıklarını vurguladı. Hurigil, yumurtaların her tokuşturulmasında mezar kapısının tekrar açıldığını ve dirilişin gerçekleştiğini anımsadıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Ergin ile Fadi Hurigil ve milletvekilleri Adem Yeşildal ve Hasan Akgöl, rengarenk haşlanmış yumurtaları tokuşturdu. Bakan Ergin, Fadi Hurigil’le tokuşturduğu yumurtası kırılınca tebessüm etti.

Haberin Devamı