Gazete Vatan Logo

Böyle bir atama ilk kez bekleniyor

Mezun olan 500 öğretmen adayı, atama bekliyor

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde açılan Kürdoloji bölümünün ilk mezunları Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerini öğretmen olarak atamasını bekliyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü’nde tezsiz yüksek lisans programından mezun olan 500 öğretmen adayı, atama bekliyor. Atama gerçekleşirse bu Türkiye’de bir ilk olacak. Mezunlardan Fatma Çeliktepe, daha önce Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduğunu ardından Kürdoloji okumak için Mardin’e geldiğini söyledi. Bölüme için verilen ilanda atamaların yapılacağının belirtildiğini, şimdi ise durumlarının ne bilmediklerini belirten Çeliktepe, en kısa sürede kadrolu olarak atanmayı umduklarını söyledi.

Eylülü bekliyorlar

Necibe Kırmızıgül zorlu bir süreçten geçtiklerini, eylülde atanmak için umutla beklediklerini belirterek “Biz çok çalıştık. Ekonomik olarakçok zorluk çektik” dedi.

Mezunlardan Sevim Aydın ise Zaza lehçesi üzerine master yaptığını belirtti.

MAÜ Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım ise Türkiye’de, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ortaokullarda Kürtçe seçmeli dersin kabul edildiğini anımsatarak, mezunların listesini MEB’e göndereceklerini belirtti. Yıldırım, şöyle devam etti: “Bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmelerde görevlendirme formülü üzerinde iki seçeneğin öne çıktı. Bunlardan birincisi ders ücreti karşılığı. Bunun kabul edilemez olduğunu sayın bakanımıza arz ettik. İkinci bir seçenek ise öğretmen adaylarımızın maaşlı olarak ücretli öğretmen statüsünde görevlendirilmeleri üzerinde duruldu. Sözlü olarak bu konu üzerinde anlaşılmaya varıldı; eylülde mezunlarımız ücretli öğretmen olarak istihdam edilecekler.”

Yıldırım, Kürtçe Dersi Öğretmenliği için Tezsiz Yüksek Lisans programına bu yıl 250 kişinin alınacağını da söyledi.

Haberin Devamı