Gazete Vatan Logo

Bordo Bereli Kürşat’ın yürek yakan hikayesi!

Yaralandı, istirahat emrine uymadı, El Bab’a gitti, 46’ncı şehit oldu...

Bordo Bereli Kürşat’ın yürek yakan hikayesi!

Suriye’de El Bab’da 21 Aralık’ta Akil Dağı operasyonunda yaralanan Astsubay Üstçavuş Selçuk Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. TSK’nın göz bebeği Özel Kuvvetler üyesi olan Astsubay Selçuk Erdoğan, 33 yaşındaydı ve 3 çocuklu ailenin en büyüğüydü. 21 Aralık’tan bugüne kadar bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veren Erdoğan’ın hikayesi yürekleri burktu. Selçuk’un Fırat Kalkanı Harekatı’nda yaralandığı, Ankara’ya istirahata gitmesi emredilmesine rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmayarak Akil Dağı operasyonuna katıldığı ortaya çıktı. Güvenlik uzmanı ve eski bordo bereli Abdullah Ağar, Erdoğan’ın hikayesini şöyle kaleme anlattı:

Kod adı Kürşat...

“Selçuk Erdoğan, Kod Adı Kürşat... Fırat Kalkanı Operasyon’u sırasında body’si ile birlikte Vakah Köyü çatışmasına katılıyor. Burada sonradan zırhlandırılmış bir araca operasyon düzenliyorlar. Aracın içindeki DEAŞ’lı kendini patlatıyor. Bu sırada iki şarapnel parçasından biri bacağına diğer eline isabet ediyor. Yaralanmasına hatta yürüyecek hali olmamasına rağmen tüfeğini bırakmıyor ve köyü temizliyorlar. 21 DEAŞ’lıyı etkisiz hale getiriyorlar. Ardından operasyona katılan 13 yaralı ve bir şehit ile hastaneye naklediliyorlar. Burada tedavi ediliyor. Body’si de çatışmalar sırasında duyma yeteneğinde kayıp yaşıyor. O da hastaneye kaldırılıyor.

Haberin Devamı

‘Kevgire döndüm’

Selçuk Erdoğan, hastanede ‘Elek oldum kevgire döndüm’ diyor. Body’si ise ‘Çın çın ötüyorum’ diye cevap veriyor. Tedavileri sırasında Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı ziyaretlerine gidiyor. İkisine de Ankara’da ‘istirahat emri’ veriyor. Ancak Selçuk Erdoğan bu emre uymuyor. Hatta doktorlarla birle tartışarak cepheye dönüyor. 21 Aralık’taki Akil Dağı operasyonunda desteğe ihtiyaç duyulunca önden fırlıyor. Çatışmalarda bir havan mermisi yüzünden ağır yaralanıyor. Beyin ölümü gerçekleşiyor. Şahadeti ise dün gerçekleşiyor.”