Gazete Vatan Logo

Borç yerine ortak alın

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, halka arzların çok doğru bir strateji olduğunu belirterek, “Şirketlerimiz borç yerine ortak almalı çok daha büyük oranda halka açılmalı” dedi. Şimşek, yatırımların hızlanacağını kaydetti

Borç yerine ortak alın

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, halka arzların doğru bir strateji olduğunu belirterek, “Firmalarımız borç yerine ortak almalı” çağrısı yaptı. Şimşek, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Halka arz çok doğru bir strateji... Firmalarımız borç yerine ortak almalı, çok daha büyük oranda halka açılmalı. Büyümenin finansmanı çok daha sağlıklı olur. Sermaye artışını teşvik edici bir vergi politikamız var” diye konuştu.

Şimşek, son yıllarda cansız bir görünüm çizen yatırımların da hızlanacağını belirtti. Başbakan Yardımcısı, “Türkiye, AB’deki iyileşme ve turizm ile güçlü dış talep ile artan yatırımlar ve ılımlı ölçüde güçlü tüketim sayesinde yüksek büyümeyi sürdürecek gözüküyor” dedi.

Açık GSYH’nin % 3’üne inecek

Mehmet Şimşek, Türkiye’nin dünya turizm pastasındaki payını yüzde 3’ün üzerine çıkartma hedefine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Çatışmalar bittiğinde Ortadoğuyu inşa edeceğiz. Şehir hastaneleriyle sağlıkta ihracat potansiyelimiz daha da artacak. Enerjide dışa bağımlılık azalıyor. Cari açığı kalıcı olarak GSYH’nin yüzde 3’ünün altına indireceğiz.”

Haberin Devamı

Zorlu’yu alkışlı emojiyle kutladı

Mehmet Şimşek, Zorlu Holding’in Çinli GSR Capital ile imza atacağı batarya fabrikası ile hammadesi nikel-sülfat yatırımını övdü. Şimşek, “Bu yatırımla Türkiye ekonomisine 6 milyar dolar tutarında yüksek katma değerli ihracat geliri ve 4 bin kişiye istihdam sağlanacak. 2023’te tamamlanarak devreye girecek yatırımla, 25 bin MW kapasiteli batarya fabrikasında 500 bin adet elektrikli araca batarya sağlayacak” dedi ve Zorlu’ya alkış emojisi kullandı.

1 milyar $’lık road show

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, başkanlığındaki heyet ABD’de yatırımcılarla görüştü. Türk Eximbank’tan yapılan açıklamada, bankanın ihracatın finansmanına verilen desteğin artırılmasına yönelik olarak bu yıl toplam 1 milyar dolarlık yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi. Citibank koordinatörlüğünde bir dizi toplantı gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, “ABD’nin New York, Boston ve Los Angeles şehirlerinde önde gelen ve toplamda 1 trilyon doların üzerinde iş hacmine sahip varlık yönetim, sigorta ve hedge fonu şirketlerinden oluşan 13 yatırımcı kuruluş ile görüşmeler gerçekleştirildi. Yatırımcıların Türkiye ekonomisi ile olumlu beklentilerinin devam ettiği memnuniyetle değerlendirildi” denildi.

Haberin Devamı