Gazete Vatan Logo

Bölünmeye beyaz öfke

Çapa ve Cerrahpaşa’nın bölünmemesi için toplanan öğrenci ve öğretim üyeleri ‘Türkiye’nin çınarlarını rahat bırakın’ eylemi yaptı.

Bölünmeye beyaz öfke

Üniversitelerin bölünmesi için hazırlanan kanun tasarısı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde protesto edildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yönetim kadrosu, öğretim üyeleri ve öğrenciler, Temel Tıp Bilimleri Binası önünde ve bir amfide toplanarak eylem yaptı. “Cerrahpaşa Bizimdir Bizim Kalacak”, şeklinde slogan atan öğrencilere konuşma yapan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran, “Hepimiz üzüntü içerisindeyiz. Böyle bir ayrımı hiçbir şekilde düşünmemiştik. İnşallah bu ayrım yine de gerçekleşmeyecek. Bunun çabası içerisindeyiz” dedi.

“Öğretim üyesi arkadaşlarımla biraz önce uzun süre müzakere ettik” diyen Duran, “Gayret göstermeye devam ediyoruz. Bunun sonucunda başarılı olacağız, diye düşünüyorum ve umut ediyorum. Ancak provokasyonlara kapılmayalım. Sükunetle ve yasal çerçeve içerisinde gayretlerinizle bu süreci götürmeye çalışalım. Hiçbir şekilde toplu yürüyüşe geçmeyin. İsterseniz Beyazıt’taki toplantıya bireysel olarak katılabilirsiniz. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Birkaç günden beri çok gergin durumdayım” dedi.

Haberin Devamı

Çapa Beyazıt’taydı

Üniversitelerin bölünmesi için hazırlanan kanun tasarısı Beyazıt Meydanı’nda da protesto edildi. İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’taki Ana kampüsü girişinde toplanan öğretim görevlileri ve öğrenciler üzerinde “Üniversitemi Bölme” yazan pankart açtı. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip’in okuduğu açıklamada, “Torba yasa önerisinin 7. Maddesi ile İstanbul Üniversitesi’nin ilk fakültesi olan ve 191 yıldır sağlık ve eğitim hizmeti veren İstanbul Tıp Fakültesi, 1857 yılında kurulan Türkiye’nin ilk orman fakültesi, ilk veterinerlik fakültesi, ilk Diş Hekimliği fakültesi, ilk işletme fakültesi koparılmak isteniyor” ifadeleri yer aldı.