Gazete Vatan Logo
Magazin Bohem Karaköy’de modern bir restoran

Bohem Karaköy’de modern bir restoran

Karaköy’de neredeyse her gün yeni bir mekan, farklı tarzı ile müşterisini selamlıyor. Şu sıralar dikkat çeken restoranı ise Fransız Geçiti’ndeki Ops Passage... Kurucu ve işletmeci Yasin Kalender, restoranı anlattı.

Bohem Karaköy’de modern bir restoran

Ops Passage’ı açmaya nasıl karar verdiniz?

OpsPassage’ın OpsCafe ile başlayan bir hikayesi var… Bundan 4 buçuk sene önce OpsCafe’yi açtık. Yemeğe olan ilgimiz, seyahatlerimizde gittiğimiz iyi restoranlardan aldığımız keyif bizi OpsPassage’a yönlendirdi. Kafe işimizi başka bir boyuta geçirmeyi istedik ve bu konuda eşimle birlikte restaurant bölümünde olmaya karar verdik. Eşim Esin Sözer Kalender, Arketipo Design İç Mimarlık’ın kurucu ve ortaklarından ve OpsPassage’ın dekorasyonu onun imzasını taşıyor… OpsPassage’ı açmaktaki ana sebeplerimizden biri, yeme içme alanında birkaç adım üst seviyeye çıkmak ve misafirlerimize iyi yemek ve lezzetleri tattırmak. Bunun da Karaköy’de olmasını istedik.

Karaköy’ün değişimi burada konumlanmanızdaki başlıca etken mi?

Bu çevrede yaşıyoruz ve burada çalışıyoruz, tek sebebi buydu… Karaköy’deki eski tarihi dokuyu ve buradaki atmosferi sevmemiz esas sebep. Buradaki tarihi ve bohem yaşantıyı çok seviyoruz. Karaköy çok hızlı gelişen bir bölge,

Cenevizliler’den günümüze çok özel ve çeşitlilik içeren bir tarihi var.

Haberin Devamı

Karaköy müşterisini nasıl tanımlarsınız?

Sanatla ilgili insanların ziyaret ettiği, daha çok bohem hayat yaşamayı sevenlerin tercih ettiği bir bölge. Bundan iki sene evvel burada çok özel mekanlar açıldı. Karaköy’de bulunan tüm restoranların çok iyi yemek ve çok iyi servis verdiğini söyleyebilirim. Bu da bir noktada popüler kültüre de hitap ettiği için insanlar bu lezzetleri ve kaliteli hizmeti almak için Karaköy’e geliyor.

Mönü deniz mahsülü ağırlıkta...

Ops Pasage’ı farklı kılan nedir?

Dünya mutfağını Karaköy ile bağdaştırarak kullandık. Karaköy Türkiye’nin ilk limanı. Denizle bir ilişkisi var. Biz de dünya mutfağı içerisinde mönümüzü deniz mahsüllü ağırlıklı yaptık. Bununla OpsPassage’ı Karaköy ile farklı bir şekilde bağdaştırmış olduk. Karaköy’deki birçok mekan endrüstriyel tasarım kullandı. Biz Karaköy’de ilk modern tasarımı yapan dükkanız. Tasarımızla da bu alanda önemli bir fark yarattığımıza inanıyorum. Farklı bir bar tasarımı yaptık.

Haberin Devamı

Dekorasyon da en az yemekler kadar ön plana mı çıktı?

Tabii ki... Arketipo Design önderliğinde çok önemli bir dekorasyon gerçekleştirdik. Tuzluğundan, aydınlatma elemanına kadar bakırın, OPS Pasaage’nin her santimetresine şıklık ve sıcaklık kattığını düşünüyoruz…

Bir de Ops’un meşhur hafta sonu ‘brunch’ı var...

Sabah 10.00’da başlayıp, 16.00’ya kadar devam ediyor. Dünyadan ve Türkiye’den özel bir mönü ile hafta içi yemeğimize gelenleri, hafta sonu da “brunch”la ağırlıyoruz… Brunch mönümüzde atıştırmalıklarımız da var, ana yemeklerimizden de seçmeler de... Günün her saati yenilebilecek çeşitlerimizden özel bir brunch mönüsü yarattık.