Gazete Vatan Logo

Boğulma haberleri peş peşe geldi

Boğulma haberleri peş peşe geldi

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşar denize akın etti. Ancak kahreden haberlerin ardı arkası kesilmedi. Birçok vatandaşımız boğularak yaşamını yitirirken, yüzlerce vatandaşımızda boğulma tehlikesi atlattı.

KOCAELİ'DE 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde denize giren 3 kişi boğuldu.

Alınan bilgiye göre, Abdullah Açıkgöz (22) ve Coşkun Mayahan (33), Cebeci sahilinde denize girdi. Akıntıya kapılan 2 kişi, bir süre sonra gözden kayboldu.

Çevredekilerin haber vermesiyle ocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri olay yerine sevk edildi.

KOSKEM ekiplerince yapılan aramada, Açıkgöz ve Mayahan'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Açıkgöz'ün Sakarya'nın Akyazı ilçesinden, Mayahan'ın da İstanbul'dan bayram tatili için, arkadaşlarıyla yüzmek için Kandıra'ya geldiği öğrenildi.

Babalı Dikili sahilinde ise İstanbul'dan gelen Salim Parlak (45), girdiği denizde bir süre sonra gözden kayboldu. KOSKEM ekiplerinin gerçekleştirdiği arama çalışmasında bulunarak kıyıya çıkartılan Parlak'ın, boğulduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Boğulan 3 kişinin cesedi, Kandıra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, KOSKEM ekiplerinin Kandıra sahillerinde boğulma tehlikesi geçiren 30'un üzerinde kişiyi kurtardığı belirtildi.

DÜZCE'DE İLK İKİ GÜN 40 KİŞİ TEHLİKE ATLATTI

Ramazan Bayramının ilk 2 günü Batı Karadeniz bölgesi Akçakoca'da denize giren 40 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.
Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Uzunoğlu, Ramazan Bayramının ilk 2 gününde sahillerde görevli 15 cankurtaran ile boğulma tehlikesi geçiren 40 kişiyi kurtardıklarını söyledi. 35 kilometre uzunluğundaki Akçakoca sahilinde 15 cankurtaran ve 6 su jeti ile tatilcilerin can güvenliğini sağladıklarını ifade eden Uzunoğlu, "Cankurtaranlarımız canla başla çalışıyorlar. 2 gündür hafif poyraz rüzgarı olması nedeniyle Karadeniz dalgalı, vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Yüzme bilmeyenlerin kesinlikle denize girmemeleri konusunda telkinlerde bulunuyoruz. Genellikle yüzme bilmeyenler boğulma tehlikesi geçiriyorlar, biz kendilerine dikkatli olmaları ve cankurtaranların talimatlarına uymalarını istiyoruz" diye konuştu.

KARADENİZ'DE 1 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Samsun’da serinlemek için denize giren 3’ü kardeş 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden birinin durumu ağır.
Samsun’un Atakum ilçe sahiline giden Oğuz(27), Yavuz ve Tuğba Onat kardeşler serinlemek için denize girdi. Dalgalı olan denizde yüzen üç kardeş bir müddet sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Boğulma tehlikesi geçiren kardeşlerden Yavuz ve Tuğba cankurtaranlar tarafından denizden çıkarılırken, Oğuz Onat ise suda kayboldu.
Onat’ın ailesi sahilde sinir krizleri geçirirken, olay yerine gelen sahil güvenlik, itfaiye ekipleri ve deniz polisi Oğuz Onat’ı aramaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren aramada Onat, denize girdiği yerden 150 metre uzaklıkta suyun üzerinde baygın bir şekilde deniz polisi dalgıçları tarafından bulundu.
Hemen sahile çıkarılan Onat, olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ekiplerince özel bir hastaneye kaldırıldı. Kalbi duran Onat, doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştırıldı ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Onat'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Öte yandan, Atakum sahili Çobanlı İskelesi mevkisinde boğulma tehlikesi geçiren bir erkek şahıs da kurtarılarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yaşanan boğulma vakaları nedeniyle polis sahildeki vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BARTIN'DA 53 KİŞİ KURTARILDI

BARTIN’ın tatil beldesi İnkum’da, ağabeyini kurtarmak isterken kendisi dalgalara kapılıp kaybolan 22 yaşındaki Mustafa Çelik’i arama çalışmaları sürerken, aynı bölgede dalgalara kapılan 56 yaşındaki Mehmet Aslan yaşamını yitirdi. Beldede 2 günde boğulma tehlikesi geçiren 53 kişi kurtarıldı.
İnkum tatil beldesi, bayram tatilinde yoğun ilgi gördü. Özellikle Ankara, Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce gibi çevre illerden tatilciler İnkum’a akın etti. 3 kilometrelik sahil şeridi tamamen dolarken, adım atacak yer kalmadı. Otoparkların tamamen dolması üzerine sürücüler araçlarını yol kenarlarına park etti.
Yoğunluk ile birlikte denizde boğulma olayları da arttı. Dün boğulma tehlikesi geçiren ağabeyi 36 yaşındaki Şükrü Çelik’i kıyıya kadar getirmesine rağmen kendisi dalgalara kapılıp kaybolan Mustafa Çelik, hala bulunamadı. Mustafa Çelik’i arama çalışmaları sürürken, dün akşam saatlerinde aynı bölgede dalgalara kapılan Mehmet Aslan’ın ise cesedi çıkarıldı. Aslan’ın cesedi, yapılan incelemeden sonra Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
İnkum’da bayramın 1 ve 2’nci günlerinde boğulma tehlikesi geçiren 53 kişi ise kurtarıldı. Sahilde görev yapan 10 cankurtaran, boğulma tehlikesi geçirenlere 1 jet ski ve 2 zodiak botla müdahale ediyor. Dün akşam saatlerinde denizde boğulma tehlikesi geçiren bir kişi yine cankurtaranlar tarafından kurtarıldı. İlk müdahalesi sahilde yapılıp hastaneye kaldırılan tatilcinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
BATMAN'DA ÇAYDA BOĞULMA

Batman'da serinlemek için çaya giren genç boğuldu.
Alınan bilgiye göre, arkadaşları ile serinlemek için Şerbetli köyü yakınlarından geçen Batman Çayı'na giren Sefkan Oran (20), bir süre sonra kayboldu.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda Oran'ın cesedini sudan çıkardı.
Oran'ın cesedi otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Haberin Devamı