Gazete Vatan Logo

Bodrum süitlerine 100 milyon $ yatırım

Sera Group’un yüzde 50’sine sahip olduğu Peska Turizm Yatırım, Bodrum’da 100 milyon dolarlık yatırıma başladı. ‘Bavulunu al gel’ temasıyla hayata geçen süitler, kiraya verilebilecek

Bodrum süitlerine 100 milyon $ yatırım

Türkiye’de ve yurt dışında müteahhitlik projeleri gerçekleştiren ve TAV ve İDO’daki ortaklıklarıyla tanınan Sera Group’un yüzde 50’sine sahip olduğu Peska Turizm Yatırım, Bodrum Yalıçiftlik’te 100 milyon dolarlık yatırıma başladı. Yanıbaşındaki Kempinski Barbaros Bay Hotel’in hizmetlerinden faydalanma imkanı sunacak Barbaros Reserve-Bodrum Residences adındaki projenin ilk fazında 42, ikinci fazında 70 süit yer alacak. Projenin ilk fazında Peska Turizm’in sahip olduğu 49 yıllık üst hakkı ile devre tatil modeli sunulacak. Yani, projedeki süitlerden alanlar 49 yıllığına sahip olacak. Bu süre içerisinde konutlarını Kempinski otel hizmetleriyle kiraya verebilecekler ve buradan gelir elde edebilecekler. Kempinski Barbaros Bay bünyesindeki rezidanslar geceliği 1.000-1.200 eurodan kiralanabiliyor.

Bavulunu al gel

Sera Group CEO’su Ozan Şener ve Sera Group CFO’su Damla Şener Akkaynak, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar 1.5 milyar dolarlık müteahhitlik işi yaptıklarını ve şu anda da devam eden 200 milyon dolarlık işlerinin olduğunu anlatan Şener, artık geliştirici olmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Projelerinin bir konut projesi olmadığını vurgulayan Şener, “Otelden hiçbir farkı yok. Komple mobilya ve beyaz eşya donanımlı, içinde havlusundan çatalına kadar her ihtiyacın düşünüldüğü süitler hayata geçirdik. Projedeki ana temamız ‘Bavulunuzu alın, gelin” diye konuştu.

İlk faz 2018’de teslim edilecek

Büyüklükleri 340 ile 740 metrekare arasında değişen süitlerin kaba inşaatı tamamlanırken, teslimler Haziran 2018’de yapılacak. Fiyatlar 1 milyon 750 bin dolardan başlarken, aylık 1.300 euro aidat ödenecek. Projenin ikinci fazının 80-120 metrekare arasında değişen, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 70 süitten oluşması planlanıyor. İkinci faz, tapulu olacak.