Gazete Vatan Logo

Bodrum’daki yarışa 3. proje ile devam

Bodrum’da Yalıkavak ve Gölköy’de projeler inşa eden Nef, yatırıma devam edecek. Bodrum’a çok inandıklarını söyleyen Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur Turgutreis’te yeni bir yer aldıklarını, önümüzdeki yıl projeye başlayacaklarını söyledi

Bodrum’daki yarışa 3. proje ile devam

Bodrum, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu. İstanbul merkezli müteahhitlerin çoğu Bodrum’un en güzel koylarında proje yarışına girdi. Nef, İstanbul dışında Bodrum’da da yatırımlarına devam ediyor. Şu ana kadar lüks segmenti hedefleyen ‘Reserve’ konseptiyle 1.8 milyar lira değerinde Nef Yalıkavak ve Nef Gölköy projelerine devam eden Nef, yeni bir arsa daha aldı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Bodrum’a çok inanıyoruz. Yeni yerler de aldık. Turgutreis’te hasılat paylaşımlı 160 dönümlük bir arsa ile anlaştık. Önümüzdeki yıl başlayabiliriz. Yine lüks bir proje yapacağız ancak bu sefer daha ulaşılabilir olacak” dedi.

İlk proje Yalıkavak’ta

Timur, Bodrum’da Nef Reserve bakış açısı ile geliştirdikleri Nef Yalıkavak ve Nef Gölköy projeleri hakkında son bilgileri paylaştı.

116 dönümlük bir yarımadada yer alan Nef Yalıkavak’ın 398 adet villa ve rezidanstan oluştuğunu söyleyen Timur, “Rezidansların tümünde deniz manzarası var. Nef Yalıkavak, 460 metre uzunluğunda bir sahil şeridine, 2 bin metrekarelik bir kumsala sahip. Nef Yalıkavak’ı prestij projesi olarak görüyoruz. Lansmana çıkmadan projenin yüzde 60’ını sattık. Nef Yalıkavak’ta dünyanın en lüks resort otel zincirlerinden Banyan Tree yer alacak. Banyan Tree, böylece Avrupa’daki ilk otelini de Türkiye’de açmış olacak” diye konuştu. Nef Yalıkavak’ta 2+1 ile 5+1 arasındaki birimlerin büyüklükleri 90 ile 440 metrekare arasında değişiyor, metrekare fiyatları 4 bin eurodan başlıyor.

Haberin Devamı

Hayatımın projesi

Nef Reserve’in 2’nci projesi Gölköy’de hayata geçiyor. Denize sıfır yaklaşık 50 bin metrekarelik arazide 38 villadan oluşacak projenin işletmesini Nef Yalıkavak’ta olduğunu gibi yine Banyan Tree üstleniyor. Timur, Nef Gölköy’de hiçbir ağaç kesmediklerini savunarak, şunları söyledi “Proje alanında bulunan 136 çam ağacının tamamını koruma altına aldık. 200 zeytin ağacının da yerini değiştirdik. Bu bizim Nef olarak yaptığımız en küçük proje. Toplam 17 bin metrekare inşaat alanı var. Ama ‘hayatımın projesi’ diyebilirim. 9 kez projeyi değiştirdik.” Nef Gölköy’deki villaların 13’ünün de şimdiden satıldığı bilgisini paylaşan Timur, ortalama metrekare satış fiyatını da 6 bin euro olarak açıkladı. Villa fiyatları 2 milyon ile 8 milyon euro arasında değişecek.

Haberin Devamı

2 milyar liralık ciro hedefi

Erden Timur, Nef’in 6 aylık verilerini de paylaştı. Timur, “Nef olarak satışlarımızı geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 50’nin üzerinde artırdık. 1 Ocak-18 Temmuz arasındaki dönemde 1.1 milyar TL’lik ciroyu aştık. Hedefimiz geçen yıl elde ettiğimiz 1.5 milyar TL’lik ciroyu bu yıl 2 milyar TL üzerine yükseltmek” dedi. Nef’teki bu başarının altında yatan en büyük nedenin, alternatif satış kanalları olduğunun altını çizdi.

9 proje gezmeden kimse ev almıyor

Sektördeki tüketici alışkanlıklarının da değiştiğini söyleyen Erden Timur, “Eskiden konut yatırımcısı, bir konut almadan önce ortalama 3 konut projesini geziyordu. Bu artık 9’a yükseldi. İnsanlar ince eleyip sık dokuyor. Doğru lokasyon, iyi proje ve marka değeri artık daha da ortaya çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı