Gazete Vatan Logo

Böcek dosyası ‘özel yetkili’de!

Başbakan’ın ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili teftiş raporu bitti. Savcılık ‘casusluk’ şüphesiyle yürüttüğü soruşturmayıTMK ile görevli özel yetkili başsavcı vekilliğine gönderdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisinde bulunan, ‘böcek’le ilgili uzun süredir sessizce yürüyen soruşturma, ‘paralel devlet’ iddialarının gündeme gelmesiyle yeni bir boyut kazandı. Memur Suçları Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada beklenen Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu nihayet tamamlandı. Raporun tamamlanmasıyla birlikte dosyada önemli bir gelişme daha yaşandı ve savcılık “casusluk şüphesiyle” yürüttüğü soruşturmada görevsizlik kararı verdi. Soruşturma, TMK’nın (Terörle Mücadele Kanunu) 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne gönderildi. Dosyayla ilgili savcılar Hüseyin Şahin, Sadık Bayındır ve Durak Çetin görevlendirildi. Soruşturma, TCK’nın ‘Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar’ı düzenleyen 5. bölümü kapsamında yürütülüyor.

Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri tarafından Başbakanlık konutu ve Keçiören’deki evin prizine yerleştirilen böceklerle ilgili hazırlanan raporun savcılığa ulaştığı belirtildi. Raporda, ifadesi alınan polislerin bir bilgilerinin olmadığı yönünde savunma yaptığı öğrenildi.

Başbakan ‘derin devlet’ demişti

2012 yılında Başbakanın ofisinde ‘böcek’ bulunmuş ve MİT’in yaklaşık 8 ay boyunca kendi bünyesinde araştırma yaptığı belirtilmişti. Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında dinlendiğini açıklayarak şöyle demişti: “Derin devlet meselesi dedik ya. Tamamen bunu atamıyorsunuz. Ben de dahil bu dinleme bitmemiştir. İlgili birimler buldu, çıkardı. Kim koydu? Evimin altındaki ofisimde.”

‘Böcek’ sorusuna yanıt: Öyle mi?

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Keçiören’deki evinin bulunduğu Subayevleri Mahallesi’ndeki Aksa Camisi’nde kıldı. Erdoğan, namaz çıkışında cemaatle ve kendisine tezahürat eden mahallelilerle selamlaştı. Gazetecilerin, çalışma ofisinde bulunan “böcek” olarak nitelendirilen dinleme cihazıyla ilgili soruşturma dosyası ile Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesiyle görevli başsavcıvekilliğine gönderilmesine ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, “Öyle mi? Hadi hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı