Gazete Vatan Logo

Bizimle birlikte yürüyen yabancı kaybetmeyecek

Yabancı yatırımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizimle 14 yıldır yürüyen hiçbir uluslararası yatırımcı kaybetmedi, bundan sonra da kaybetmeyecek. Yatırımcıları üzecek bir işe kalkışmayız” dedi

Bizimle birlikte yürüyen yabancı kaybetmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen “Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı”nda konuştu. Darbe girişiminden sonra yaşanan dalgalanmanın ardından ekonomik göstergelerin hızla toparlandığını söyleyen Erdoğan, ekonomik reform paketlerinin ötelenmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Erdoğan, “Bizimle 14 yıldır yürüyen hiçbir yatırımcı kaybetmedi, bundan sonra da kaybetmeyecek. Yatırımcılara zarar verecek, yatırımcıları üzecek hiç bir işe kalkışmayız” diye konuştu.

İnşaatlar sürüyor

“Bu ülkeden endişelenmeyin, bu ülke güvenli bir ülke. Yabancı CEO’ların geldikleri ülkelerde dezenformasyon olduğunu görüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ülkemiz 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşamış olabilir ama bu durum asla ertesi günden itibaren hayatın normal akışında devam ettiği gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Bakın dolar yeniden 3 liranın altına indi, borsa yükselişte. Merkez Bankası’ndaki döviz rezervine baktığımızda 125 milyar doların üzerine çıkarak artmıştır. İşsizlik ve faiz oranları yüzde 10 seviyesinde seyretmeyi sürdürüyor. Milletimiz ne marketlere, ne bankalara, ne döviz bürolarına akın etmemiştir. Yavuz Sultan Köprüsü durdu mu, Avrasya Tüneli durdu mu, havalimanlarının inşaatları aynen devam ediyor. 28 Ağustos’ta inşallah Yavuz Sultan Selim köprümüzü açıyoruz. Bunun yanında süratle Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta açılacak şekilde ihalesi devam ediyor. Bu bir kararlığın, bir istikrarın ifadesidir. Bütün bunları yaparken mali disiplinden asla taviz vermedik. Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4’lük büyümeyi yıl sonuna kadar koruyacağımıza inanıyorum. ”

Haberin Devamı

Kişiye özel elbise gibi teşvik geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi olmasaydı Türkiye’nin en önemli yatırım teşvik kararlarından birinin

açıklanmış olacağını hatırlattı. Zeybekci, şöyle devam etti: “Çok farklı, kişiye özel elbise diker gibi özel teşvik programlarını tüm dünyayla paylaşıyor olacağız.”

Türkiye’ye güveniyorlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Reform paketlerinin uluslararası yatırımcılara yönelik yeni teşvik unsurlarını içerecek şekilde güçlendirilmesi ve Türkiye’nin yüksek teknolojili yatırımlara pozitif ayrımcılık yapan bir vergi reformuna gitmesi, önümüzdeki dönemde ülkemizin yatırım çekmesine katkı sağlayacaktır” dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de yatırım yapan kişiler olarak işlerinin başında olduklarını vurgulayarak, “Dün Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan bizler kazandık. Yarın da bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar kazanacak” diye konuştu. Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, Türkiye’de demokrasiyi, toplumsal barış ve huzuru korumaya yönelik adımların atılıyor olmasının yatırımcının güvenini desteklediğini belirterek, “Hızlı normalleşme, ekonomi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yönündeki çalışmaların hızlandırılıyor olması çok büyük önem arz etmektedir. Mevcut uluslararası yatırımcılar Türkiye’nin potansiyeline inanıyor ve güveniyor” dedi.

Haberin Devamı