Gazete Vatan Logo

Biz terörist miyiz?

Sanık emekli albay, Özkök'e bunu sordu...

Balyoz’da ikinci kez dinlenen dönemin G.Kurmay Başkanı hilmi Özkök’e sanık emekli albay İhsan Çuhadaroğlu mahkemede bu soruyu yöneltti

CD’yi verdim, gelmedi
Hakim Özkök’e “Çetin Doğan’a ‘Orduda kıpırdanmalar var diye duydum’ dediniz mi?” diye sordu. Özkök, ‘Bana doğru olmadığını söyledi’ dedi. Doğan’ın ses kayıtlarının CD halinde geldiğini, incelensin diye kuvvet komutanına verdiğini ama rapor gelmediğini söyledi.
Tek kelimelik yanıt
Avukat ve sanıklar da bu kez duruşmada Hilmi Özkök’e soru sordu. Söz alan sanık emekli albay İhsan Çuhadaroğlu “Benim veya silah arkadaşlarımın herhangi bir terörist faaliyetini gördünüz mü?” deyince Özkök, buna tek kelimeyle ‘Hayır’ diye yanıt verdi.

- Mahkeme Başkanı: "Çetin Doğan ile sizin bir görüşme yaptığınız ve ’Orduda kıpırdanmalar var diye duydum. Bu nedir?’ diye soru yönelttiğinizi söylüyor. Bu görüşme doğru mudur?"

- Hilmi Özkök: "Olay doğrudur. Benzer bir konuşma yapıldı. Kendisine kulağıma duyumlar geldiğini, ihbar mektupları geldiğini söyledim. Açıkça sordum. Böyle bir şey var mı diye? O da doğru olmadığını söyledi."

Haberin Devamı

- Mahkeme Başkanı: "2012'de Ergenekon davasında verdiğiniz ifade: 'Bana bir CD geldi. Kaynağını bilemediğim bu CD’de amacını aşmış ifadeler tespit ettiğim. Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan incelemesini talep ettim.'"

- Özkök: "CD ses kaydıydı. Seminerde Çetin Doğan’ın konuşması olduğu iddia edilen CD’ydi. Meşru bir tarafı yok. Sıradan bir CD ama kuvvet komutanına inceleyin dedim."

- Duruşma savcısı: "İnceleme talimatı sonucu ne oldu?"

- Özkök: "Bana cevap geldiğini hatırlamıyorum."

- Üye hakim: "Size gelen CD şu an nerede?"

- Özkök: "Şu an CD’nin nerede olduğuna dair bir bilgim yok"

- Duruşma savcısı: "CD’nin tamamını dinlediniz mi?"

- Özkök: "Tam aklımda değil ama sayın Çetin Doğan’ın bu konuşmayı yaptım dediği CD bu."

- Sanık emekli Albay İhsan Çuhadaroğlu: "Ergun Saygun mahkemede, Aytaç Yalman’a seminer ses kayıtlarını dönemin Başbakanı Abdullah Gül’ün verdiğini kaydetti. Size gelen ses kasetleri yasal ses kaydı mıydı?"

Haberin Devamı

- Özkök: "Benim bir bilgim yok."

- Sanık Çuhadaroğlu: "Benim veya silah arkadaşlarımızın herhangi bir terörist faaliyetini gördünüz mü?"

- Özkök: "Hayır"

Melissa'nın sırrı aranıyor!
Mahkeme, dijital delillerle ilgili tüm raporlar arasındaki çelişkilerin giderilmesini talep etti. Mahkeme, 2003’te oluşturulmuş bir belgenin 2007 yılına ait bir fontla yazılmış olması çelişkisinin de araştırılmasını istedi. Mahkeme, 5 No'lu harddiskte bulunan Melissa virüsünün diğer CD’ler de olup olmadığının ve Melissa virüsünün ilk olarak hangi tarihte ortaya çıktığının sorulmasını istedi.