Gazete Vatan Logo

Bismillah’la açıldı kandil simidiyle kutlandı

Bilgili istedi, Başbakan kırmadı Sıraevler ‘Kara Kartal’ın kuruluş tarihi olan ‘19.03’te açıldı

Osmanlı’nın ilk toplu konut projesi Akaretler Sıraevleri’nde mutlu sona 19 Mart’ta kutlanan ’Dünya BJK’liler gününde ulaşıldı. Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili’nin üstlendiği projenin açılışı Başbakan’dan rica edilerek BJK’nin kuruluş yılı 1903’ü yansıtan 19.03’te gerçekleştirildi

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk toplu konut projesi Akaretler Sıraevler, 75 milyon dolarlık otel, rezidans, ofis ve mağaza kompleksine dönüştürülürken projenin sahibi Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili, açılışı Başbakan’ın ‘tarih’ jestiyle yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ’Akaretler Sıraevler’inin açılışını 19 Mart’ta yani 19.03’te gerçekleştirerek, Serdar Bilgili’nin BJK’nın kuruluş yılı olan 1903’e gönderme yapma isteğini de geri çevirmemiş oldu. ‘19.03’ aynı zamanda ’Dünya Beşiktaşlılar Günü’ olarak da kutlanıyor.

Millet minareyi görür



Başbakan açılışta, “Artık kapanın elinde değil sahiplerinin elinde olan bir Akaretler var” ifadesini kullanırken Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nin yanında bulunan ve 7 yıldızlı otel yapılması planlanan Tekel Deposu’nda yaşananlarla ilgili olarak ise bürokrasiden şikayet etti.
Erdoğan, “Tekel Deposu için ne mücadeleler verildi. Bir girişimci aldı ama engeller, engeller. Bir yeri almak yetmiyor, içeriden birileri bariyer oluşturuyor. Ahlaki olmayan yollarla karşı karşıya kalıyorsunuz” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bütçeden kaynak almadan tarihi eserleri restore ettiğini belirterek, İstanbul’un otel ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla kentte bulunan tarihi binaların otele çevrilmesi kararı aldıklarını söyledi. İstanbul’da sürekli yatırım yaptıklarını aktaran Erdoğan, “İstanbul’a yatırımlar kuyu gibi sürekli yerin altına yapılıyor. Millet minareyi görür ama kuyuyu görmez” diye konuştu.
İstanbul’da gerçekleştirilen en büyük renovasyon projesi olan Akaretler Sıraevleri’nde rezidans’ların büyük bölümü kiralandı. 80 daire olarak başlayan rezidans sayısı müşterilerin daha büyük metrekareler isteği yerine getirilerek 2-3 dairenin birleştirilmesiyle 56’ya indirildi.
Rezidans dairelerin büyüklükleri 45-250 metrekare arasında değişirken, birleştirmelerle bazı dairelerin büyüklüğü 650 metrekareye çıktı. Metrekare bedellerinin ise ortalama 5 bin euro olduğu belirtildi. 49 yıllığına kiralanan ancak izinler ve inşaat nedeniyle proje sahibi Serdar Bilgili’ye 31 yıllık işletme süresi kalırken Bilgili konuyla ilgili olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle görüştüklerini açıkladı.

Otel, 1 Nisan’da dolu açılıyor

* Akaretler Turizm Başkanı Serdar Bilgili, 138 odalı Avrupa’daki ilk W Hotel’inin de Akaretler’de 1 Nisan’da açılacağını belirterek, Aralık ayından beri odaların satışına başlandığını ve rezervasyonların çok iyi olduğunu aktardı. Projede 35 mağaza kiralanırken Vertu, Haremlique, Marc Jacobs, Sergio Rossi, Alberta Feretti, Marni, Lanvin, D-Squared, Berlutti ilk mağazalarını burada açtı. Boyner Grubu’nun sahip olduğu mağazalar bir sokağı kapladı.

135 yıl sonra restore edildi

Başbakan Erdoğan, Akaretler Sıraevler’in açılışında İstanbul’un otel ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla kentte bulunan tarihi binaların otele çevirilmesi kararı aldıklarını açıkladı. Erdoğan, müze sayısını artıracaklarını vurgularken kaynağın da Vakıfbank’ın temettülerinden sağlandığını belirtti.

TARİHİ DEPO YIKILDI

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği Tekel Deposu, Tanrıverdi Holding tarafından 7 yıldızlı otel yapılacak. Tarihi depo, dış cephe korunmadan yıkıldı ve inşaata başlandı.


Bismillah’la açıldı kandil simidiyle kutlandı

n Başbakan Erdoğan, Akaretler Sıraevler’in kurdelasını ’Ya Allah, bismillah’ sözüyle kesti.
* Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Akaretler Sıraevleri’nin açılışına Başbakan ve bakanların yanı sıra Serdar Bilgili’nin bir dönem başkanlığını yaptığı BJK’nin rakibi Galatasaray eski başkanı Faruk Süren’le mevcut başkan Özhan Canaydın da katıldı. Geçtiğimiz hafta türban tartışmasına ’don’ benzetmesiyle katılan eski danışmanı Cüneyt Zapsu da açılışta başbakanın arkasında yer aldı.
* Açılış sonunda konuklara ’kandil simidi’ hediye edildi.
* Projeden kimlerin rezidans aldığı sır gibi saklanırken TİM Başkanı Oğuz Satıcı, “Buraya taşınıyorum” diyerek ilk ismi açıklamış oldu. Edindiğimiz bilgiye göre projenin müşterileri arasında Candan Erçetin, Mustafa Sandal, Serdar Erener gibi isimler var. Yabancı yatırımcıların da projeye büyük ilgi gösterdiği belirtiliyor. BJK’lı eski futbolcu Şifo Mehmet de projede mağaza kiraladı.
* Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu için Akaretler yokuşunun başına ’Çarşı’ levhası asıldı.



Haberin Devamı