Gazete Vatan Logo

Bisikletli tacizciye 31 yıl hapis istendi

ANTALYA’da ekmek almaya giden 8 yaşındaki kız çocuğu R.K. ile 13 yaşındaki Z.B.’ye cinsel tacizle suçlanan Mehmet Elibol’un 31 yıla kadar hapsi istendi.

Bisikletli tacizciye 31 yıl hapis istendi

Olay, Ocak ayında Kepez ilçesinde meydana geldi. Bisikletli Mehmet Elibol, ekmek almak için evden çıkan ilkokul öğrencisi R.K.’yi takip etti. Elibol, marketten dönen küçük kıza adres sorma bahanesiyle tacizde bulundu. Şüpheli, olayı gören balkondaki bir kadının çığlığıyla hızla uzaklaştı. Ağlayarak eve giden küçük R.K. olayı ailesine anlattı ve polise başvuruldu. Bölgedeki evlerin kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheli Elibol’u aynı mahallede yakaladı.

Engelli raporu var

Konuşma güçlüğü çeken ve yüzündeki doku bozulması nedeniyle yüzde 67 bedensel engelli raporu olan Elibol’un bir hafta önce de 13 yaşındaki Z.B.’yi taciz ettiği belirlendi. Tutuklanan Elibol, Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün hakim karşısına çıktı. Akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınması için hastaneye sevk edilen Elibol, duruşmaya katılmadı. Savcı mütalaasında, sanığın R.K.’ye ‘basit cinsel istismar’ suçundan 15 yıla kadar, Z.B.’ye ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan ise 16 yıldan az olmamak kaydıyla cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı