Gazete Vatan Logo

Biri Köşk'e diğeri konuta!

Eski Mit Müsteşarı Taner’e gelen ‘derin’ iddialar

Biri Köşk'e diğeri konuta!

Özel Harp Dairesi’nde görevli subayım” diyen kişinin çarpıcı iddiaları: Suikast listesinde Cumhurbaşkanı Gül de var. Yaratılacak kaos sonrası kabineyi kurma teklifi Hilmi Güler’e götürüldü. Büyükanıt’a “Cumhurbaşkanı ol” denildi.

MİT’in eski müsteşarı Emre Taner’e, Özel Harp Dairesi’nde görevli olduğunu belirten bir subayın yazdığı mektuptan ilginç bilgiler sızmaya devam ediyor. Seferberlik Başkanlığı’nın içinden MİT’e sürekli bilgi aktaran kaynağın tartışma yaratacak bir iddiası şöyle: Bir dönem AKP’de Enerji Bakanlığı yapan Hilmi Güler’e başbakanlık teklif edildi. Yaratılacak kaos sonrası kabine Güler tarafından kurulacak. Aynı kaynağın dikkat çeken bir diğer iddiası ise emekli Genelkurmay Başkanlarından Yaşar Büyükanıt ile ilgili: Büyükanıt’a “Nisan’dan önce bu işi başaralım, seni Cumhurbaşkanı yapalım” denildi.

MİT’in, TBMM Darbeleri İnceleme Komisyonu’na gönderdiği ve Emre Taner’e hitaben bir subay tarafından değişik dönemlerde yazıldığı belirtilen ihbar mektuplarında şoke eden iddialar yer alıyor. Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra 24 Aralık’ta TBMM’ye ulaşan MİT’in dosyaladığı ihbar mektuplarında, Seferberlik Daire Başkanlığı’nın oluşturduğu gizli mühimmat depolarıyla ilgili bilgi de yer alıyor. İsimsiz subay, Hatay’da bulunan bir mühimmat deposunun krokisini de çizerek MİT’e ulaştırırken, Türkiye genelinde bu tür depolardan 100’e yakın sayıda olduğunu belirtiliyor. Mektupta, “Bunların sürekli kontrol halinde tutulması olanaksız” ifadeleri de yer alıyor.

Nisandan önce başaralım!

Dönemin MİT Müsteşarı Taner’e gönderilen isimsiz ihbar mektubuna göre Daire’nin eski Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkan Saylan, Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu isimlere suikastlar düzenleyeceği öne sürülüyor. Suikast yapılacak isimler arasında “Bir CHP Milletvekili”nin bulunduğu ifadesi de yer alıyor ancak isim verilmiyor.

AKP’li eski Bakan Hilmi Güler’e Başbakanlık teklif edildiği ve kaos sonrası oluşacak yeni kabineyi kurma görevinin de kendisinin yapmasının istediği, yine ihbar mektubunda yer alıyor. Kabinede yer alması planlanan bir başka ismin de MHP Milletvekili iken hayatını kaybeden Gündüz Aktan olduğu ileri sürülüyor.

Bir başka ilginç ayrıntı ise emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a, “Nisan’dan önce bu işi başaralım ve seni Cumhurbaşkanı yapalım” dedikleri. Ancak bu önerinin destek görmediği de ileri sürülüyor.



Sayfalarca liste var

MİT’in Darbe Komisyonu’na gönderdiği belgelerde herhangi bir yorumun veya araştırma sonucunun yer almadığı öğrenildi. MİT’in, imzasız ve isimsiz mektupları olduğu gibi komisyona gönderdiği belirtildi. MİT’e ihbar mektubunu gönderen Subay, Malatya, İzmir, Uşak gibi illerde de kod adlarıyla Seferberlik Başkanlığı için çalışanların isimlerini de tek tek yazdı. Subayın ihbar mektuplarının 25 sayfaya yakın olduğu, ancak isim listelerinin sayfalarca sürdüğü de öğrenildi.

MHP’liler de fişlenmiş

MİT’e mektup gönderen subay, yaratılacak kaos ve infiallerde “MHP’nin de kullanılması” için çaba gösterileceğini ihbar ediyor. Bazı MHP milletvekillerinin fişlendiğini de ileri süren isimsiz subay, bunların arasında Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır’ın da olduğunu öne sürüyor. Bu milletvekillerinin “Muteber- muteber değil” şeklinde fişlendiğini ileri sürüyor. Subay, HADEP, EMEP il ve ilçe yöneticilerinin de sayfalarca süren listelerde fişlendiği de belirtiyor.

Fişlemelerin “Sünni, Türk, Alevi, aşırı Alevi, solcu, aşırı solcu” gibi ifalerle yapıldığı ileri sürülürken, Hatay’ın sosyal demokrat kökenli eski bir Belediye başkanının da ‘muteber değil’ denilerek fişlendiği bilgisi, ihbar mektubunda yer alıyor.



Gizli muhimmat deposu!

Seferberlik Başkanlığı’nın bir gizli mühimmat deposu-nun krokisi de MİT’e gönderilmiş. Depo Hatay’daki Muharrem Köyü yakınlarında, tali yol üzerinde.

Haberin Devamı