Gazete Vatan Logo

Bir ülke saygı duruşunda

Ulu Önder Atatürk, vefatının 77’nci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Hayata gözlerini yumduğu 9’u 5 geçe, simitçisi, işçisi, çocuğu, yaşlısıyla tüm yurt saygı duruşuna geçti...

Bir ülke saygı duruşunda

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden 77 yıl geçti. Ancak Ata’yı kaybetmenin acısı kuşaktan kuşağa katlanarak arttı. Dün yurtta ve dünyanın değişik noktalarında anma törenleri yapıldı. Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’ndaki yatağında hayata gözlerini kapadığı saat 9’u 5 geçe Türkiye siren sesleriyle acısını anlattı. O anda kim ne yapıyorsa bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.



6.5 km insan zinciri

Boğaz Köprüleri’nde trafik durdu, inşaat işçileri işlerini bıraktı, simitçiler, ayakkabı boyacıları, maden işçileri, gençler, çocuklar, yaşlılar yani koca bir ülke bir dakika boyunca Ata’ya saygılarını sundu. İstanbul Anadolu yakasında binlerce kişi , Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik “Ata’ya Saygı Zinciri ‘oluşturdu. Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde dördüncüsü düzenlenen “Ata’ya Saygı Zinciri”nde, binlerce insan el ele tutuşarak saat 09.05’te saygı duruşunda bulundu. Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verdi. Su jetleri geçiş yaparken, paramotorcular da havada bayrak açtılar.

Haberin Devamı

Yüz binler Anıtkabir’e akın etti

Devlet töreninin ardından kapıları açılan Anıtkabir’i, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen yaşlı genç, kadın erkek çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çiçeklerle Büyük Önder’in manevi huzuruna çıkan vatandaşlar, dua etti ve saygı duruşunda bulundu. Atatürk’ün mozolesi önünde bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı, bazı vatandaşların da mozoleyi öptüğü görüldü. Mozolenin bulunduğu bölüm ile Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni görmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı gruplar, “Her Türk asker doğar”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatan sana canım feda”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz” sloganları attı. Anıtkabir, yoğun ilgi nedeniyle dün saat 20.30’a kadar ziyarete açık kaldı.



Dünkü çocuklar andımızı söyledi

Haberin Devamı

Ünye’den gelen ve kendilerine dünkü çocuklar adını veren ve siyah önlükler giyen bir grup Dolmabahçe Sarayı önünde andımızı söyledi.