Gazete Vatan Logo

Bir tuhaf bombacı!

HDP mitingini kana bulayan Gönder tutuklandı

HDP mitingini kana bulayan Gönder’in IŞİD üyesi olduğu iddia edilmişti. Bombacının ailesinin ise Kürt ve Alevi olduğu ortaya çıktı.

HDP’nin 5 Haziran’da Diyarbakır’daki mitinginde, 3 kişinin yaşamını yitirdiği iki ayrı patlamanın sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklan 20 yaşındaki Orhan Gönder’in kimliğine, fotoğraflarına ve hakkındaki bilgilere VATAN ulaştı. IŞİD üyesi olduğu öne sürülen Gönder’in Kürt ve Alevi bir aileye mensup olduğu ortaya çıktı.

Ailesi ifadeye çağrıldı

Adıyaman nüfusuna kayıtlı Orhan Gönder’in yaklaşık 6 ay önce ortalıktan kaybolması üzerine ailesi tarafından yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadığı öğrenildi. Adıyamanlı Kürt ve Alevi bir ailenin çocuğu olan Orhan Gönder’in, sonradan IŞİD’e katıldığı iddia edildi. VATAN’ın edindiği bilgiye göre gözaltında bulunan zanlı Orhan Gönder’in ailesinin polis tarafından karakola çağırılıp ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Suriye’ye kaçacaktı

Gönder’in saldırılardan sonra Suriye’ye geçmek için yaptığı telefon görüşmelerinin ardından Antep’te polis ekiplerince yakalandığı biliniyor. Orhan Gönder’in 2 Haziran akşamı Diyarbakır’a geldiği, iki yeni telefon hattı aldığı tespit edildi. Saçlarını kazıtıp gözlük takan ve bir otele yerleşen bombacının, miting günü saat 11.00 sıralarında ayrıldığı, İstasyon Meydanı’na vatandaşların üst araması yapılmadan girmesi sebebiyle bombayla geçebildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

IŞİD’çiyi aradı
Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’daki bombayı patlatan IŞİD üyesi Orhan Gören, olaydan hemen sonra Gaziantep polisinin IŞİD’le irtibatından dolayı dinlediği İ.B isimli bir kişiyi aradı. Zanlının telefonda İ.B.’ye “Hemen çıkmam gerekiyor” dediği tespit edildi. Bunun üzerine şüphelenen ve çalışmasını yoğunlaştıran Gaziantep polisi zanlının bir iki telefon görüşmesine daha deşifre ederek operasyon başlattı. İ.B.’nin Gaziantep’teki evine baskın yapan polis, Orhan Gören’i orada yakalayarak gözaltına aldı. Gören dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.