Gazete Vatan Logo

Bir kare fotoğraf hayatını değiştirdi

Kangren nedeniyle ayakları kesildiği için yürüyemiyordu... Hem tekerlekli sandalyesi yoktu hem de oturduğu sokağın yolu içler acısı haldeydi... 72 yaşındaki Muzaffer Tumlu’nun ambulans şoförünün sırtında evine götürülürken çekilen fotoğrafı ilaç gibi geldi...

Bir kare fotoğraf hayatını değiştirdi

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar Mahallesi Şehzadeler Sokak 2 numaradaki tek odalı evde eşi Meryem Tumlu (68) ile birlikte yaşam mücadelesi veren Muzaffer Tumlu, geçen hafta kalbinden rahatsızlandı. Tumlu, 112 Acil ambulansıyla Saruhanlı Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan Tumlu, tekrar ambulansla evine götürülmek istendi. Ancak evinin bulunduğu sokağa giren 112 Acil ambulansı, altyapı çalışması nedeniyle oluşan çamurdan dolayı hastanın evine kadar ilerleyemedi. Çamur nedeniyle sedyeyle de taşınamayan Muzaffer Tumlu’yu, ambulans sürücüsü Çetin Karamanlar, sırtına alarak, evindeki yatağına kadar götürdü.

Artık daha rahat

Fotoğrafın medyada yayınlanması üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Muzaffer Tumlu’yu, evinde ziyaret etti. Ustamehmetoğlu, temin edilen akülü tekerlekli sandalyeyi de Tumlu’ya hediye etti ve sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Geçirdiği rahatsızlık sonucu iki bacağının kesildiğini anlatan Tumlu, 40 günden bu yana dışarı çıkamadığını, gelen akülü tekerlekli sandalye ile artık rahat bir şekilde dışarı çıkabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ÇOK SEVİNÇLİ

Evlerinin önünde devam eden altyapı çalışması dolayısıyla dışarı çıkmakta zorlanan Muzaffer Tumlu için Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri de kilit parke kaplama çalışması başlattı. Çalışmaların hızla tamamlanacağını ifade eden Ustamehmetoğlu, Tumlu’nun akülü tekerlekli sandalyesi ile rahatça dışarıda dolaşabileceğini söyledi.