Gazete Vatan Logo
Magazin Bir kadına aşık olabilirim

Bir kadına aşık olabilirim

Hakkındaki “Lezbiyen” iddiaları bitmek bilmeyen "En cazibeli kadın" Eyşan Özhim'nden çarpıcı açıklamalar

En cazibeli kadın Eyşan Özhim! Foto galeri...

Eyşan Özhim... Bir dönemin en gözde mankeni... 7 yıl NetWork’ün marka yöneticiliğini yaptı. Ardından sinema ve TV dizilerinde rol aldı. Şimdi 37 yaşında. Güzelliğinden, çekiciliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi onu “En Cazibeli Kadın” seçti... Hakkındaki “Lezbiyen” iddiaları ise bitmek bilmedi.. Ve Eyşan Özhim ilk kez bu konuda ve daha bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı

* Cazibeden ne algıyorsunuz?

Cazibe zarafettir. Seksilikle cazibe arasındaki farkı ayırmak lazım. Bunların ikisi birbirinden ayrı şeyler. Bir insanın seksi olması, albenisi olması, zarif olması bunların hepsi birbirinden ayrıdır.

* Siz hangisini tercih edersiniz?

Ben şanslı olmayı ederim. Annem hep ’şansın güzel olsun’derdi. Ben de şansımın güzel olmasını isterdim. Ben kendimi seksi değil çok asil buluyorum.


* Ama hep seksi kadın olarak anılıyorsunuz...

Ben çok seksi bir kadın değilim. Çok güzel bir kadın da değilim. Ama çekici bir yanım var. Bu yüzden cazibeli bulunuyorum. Bir ışığım olduğunu düşünüyorum.

* Cinsellik?

Bakın bu çok önemli. Doğru gitmeyen cinsel hayatla hiçbir ilişki yürümez. Cinsellik yemek yemek su içmek gibi vücudumuzun ihtiyacı olan bir şey. Her gün en iyi yemeği yiyeceksin diye bir şey yok ama mutlaka karnının doymuş olması gerekiyor. Masadan sürekli aç kalkacaksın diye bir şey yok. Sen karşındaki insana kötü yemek pişiriyorsundur. Ama o seni sevdiği için söyleyemiyordur ve masadan aç kalkıyordur. Bu karşılıklı oturulup konuşulunca çözülür. “Gel bu yemeği böyle pişirelim” dersin ve olay çözülür. Bu durum konuşarak çözülmezse ileride patlak verir. Eşler birbirini aldatabilir, sıkılıp ayrılabilir. Dengeli beslenme çok önemlidir!

* Peki lezbiyen olduğunuz iddiası nerden çıktı?

Ben eğlenmek için Cahide’ye çok gidiyorum. Orada herkesle çok samimiyim. Orada çok rahat ediyorum, istediğim gibi dans edebiliyorum, kimse bana asılmıyor. Bir gazeteci beni bu mekanda görüp, ’Son zamanların marjinal kadını Eyşan’ı Cahide’de gördüm’diye altında başka şeylerin yattığı bir yazı yazdı. Birileri beni karalamak istedi...

* Böyle bir şey söylemediniz mi?

Hayır, böyle bir şey söylemedim. Mahkemeye versem kazanırdım. Beni en çok üzen çevremdeki homoseksüel ve lezbiyen arkadaşlarım oldu. Çünkü “Ben lezbiyen değilim” demek “Ben bir pislik değilim” gibi algılanıyordu. Benim arkadaşlarımın yüzde 90’ı eşcinsel. Ressamlar, şarkıcılar, sanatçılar, modacılar bunların çoğu eşcinsel.

* Onların size bakışı değişmiştir...

Eşcinseller biliyorsunuz Sezen Aksu’yu ve Ajda Pekkan’ı da çok sever. Beni de çok seviyorlar. Onların sevmesi asılmaları anlamına gelmiyor.

* Cinsel tercihinizi saklıyor olamaz mısınız?

Öyle bir tercihim olsaydı tabi ki söylemezdim. Ama lezbiyen olanlar zaten bellidir. İnsanlar seçimlerini bir şekilde ortaya koyup, gösteriyor. Bunun için çıkıp bağırman gerekmiyor. Benim hayatımda bir erkek arkadaşım var ve daha önce de evliydim. Zaten lezbiyenlerin tipi bellidir. Davranışları, giyimleriyle kendilerini belli ederler. Yanlarında ’sevgilim’diye karşı cinsten birini göstermezler. Ayrıca insan hayatta ne zaman nerede nasıl yaşayacağını bilemez. Bir anda katil de olabiliriz, lezbiyen de... Sen şimdi o gazeteye “Ben lezbiyen değilim” diye yazarsan yanlış olur. “Ben lezbiyenim” diye yazarsan da yanlış olur. O bir bayrak açmadır. 1 saat sonra ne olacağımız belli değil.

* “Şimdi erkeklerden hoşlanıyorum ama ileride ne olacağı belli olmaz” mı diyorsunuz?

Evet, her an karşıma çok hoş bir kadın çıkabilir. Ben Mevlana’ya Sofizim’e inanıyorum. Aşk her şeyin içindedir. Platonik olarak bir çocuğa, bir lambaya, bir çiçeğe aşık olup haftalarca onu düşünebilirim. Bir gün bir kadına aşık olabilirim ama lezbiyen olmam.

* İkisi aynı şey değil mi?

Aşk başkadır. Bir kadının bir kadına aşık olması lezbiyenlik değildir. Aşık olmak başkadır, cinsel ilişkiye girmek başkadır.

* Son olarak şu an ilgilendiğiniz bir proje var mı?

Teklifler var. Biri dizi diğeri sinema. Senaryoları okuyorum. Şu anda çalışmıyorum ve dolayısıyla para kazanmıyorum. Biliyorsunuz sinemadan kazanamıyorsunuz. Belirli bir gelirim yok. Bana annem

bakıyor. Ben kariyer değişikliği yaptım ve eski standardımı yakalamak istiyorum

Haberin Devamı