Gazete Vatan Logo

Bir fotoğraf, 4 şehit!

Beşiktaş’taki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet Özel Tim’de görevli 4 polis arkadaşın son fotoğrafı yürekleri dağladı. Beraber yiyip beraber içen Bora Çelik, Oğuzhan Duyar, Hamit Şahin ve Soner İdil ölüme de berabere gitti.

Bir fotoğraf, 4 şehit!

Türkiye, Beşiktaş’taki hain bombalı saldırıda tam 44 evladını şehit verdi. Şehitlerin çoğu gencecik çevik kuvvet polisleri ve sivillerdi. Şehitler arasında yer alan Çevik Kuvvet Özel Tim’de görevli 4 polis arkadaşın hatıra fotoğrafı yürekleri dağladı. Çevik Kuvvet’de görevli polisler Bora Çelik, Oğuzhan Duyar, Hamit Şahin ve Soner İdil kısa bir süre önce benzer bir görevde hep beraber bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu fotoğraf 4 yiğit delikanlının hayata dair son karesi oldu.

Son fotoğrafı çektirdiler

Şehitlerimizin dördü de daha yeni polis olmuştu. En kıdemlileri 7 ay önce göreve başlayan grubun en genci olan Oğuzhan Duyar’dı. Son aylarını hep birlikte geçirdiler. Beraber göreve gittiler. Beraber yediler, beraber içtiler, yeri geldi birlikte hüzünlenip, birlikte sevindiler. Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor günlerde anne ve babalarından çok birbirlerini gördüler. Birbirinden ayrılmayan bu dört devre arkadaşı son olarak ölüme de birlikte gitti. Arkalarında ise objektife umutla bakarak gülümsedikleri son bir fotoğraf bıraktı. İki hafta sonra doğum günüydü

Haberin Devamı

21 yaşındaki Şehit Oğuzhan Duyar, grubun en genci olmasına rağmen meslekte en kıdemlisiydi. Duyar, daha 7 ay önce polis olmuştu. Arkadaşı Bora Çelik ile Kırıkkale de birlikte okumuştu. İstanbul’da Bahçelievler’de yaşıyordu. Annesine polisliği çok sevdiğini ve şehit olmak istediğini söylemişti. Hain saldırıda şehit düşmeseydi 28 Aralık’ta doğum gününü kutlayacaktı. Annesi Nuran Duyar oğlunun cenazesinde şöyle konuştu: Ne istediler benim kuzumdan. Varım, yoğum bir tanemdi. Bir tanecik yavrumdu. Onu da götürdüler. Elimden kaydırıp aldı. Ama biz her zaman dimdik ayaktayız. Hep şehit olmak istiyordu. Ve de oldu. 28 Aralık’ta doğum günüydü. Doğum günü için gelecektim ama morgdan aldım.

Onu ‘Kara Çocuk’ diye severlerdi

Niğde’li şehit Bora Çelik, 24 yaşında ve bekardı. Ev hanımı bir anne ile Bor Belediyesi’nden emekli olmuş işçi bir babanın oğluydu. Annesi ve babası onu ‘Kara Çocuk’ diye severdi. Bora Çelik, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulundan yeni mezun olmuştu.

Haberin Devamı

Daha 4 ay önce göreve başladı. Şehit Çelik’in cenaze törenine polis şapkasıyla katılan annesi Rahime Çelik, kendisine başsağlığı dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan oğlunun adının verileceği bir hatıra ormanı istedi.

Baba maça gideceğiz...

Şehit polis Soner İdil 27 yaşındaydı. Van’ın Çatak İlçesi nüfusuna kayıtlıydı. Bekar olan İdil’in daha 3 aylık polisti. Van’daki cenazesinde konuşan babası Mikdat İdil oğluyla son görüşmesini şöyle anlattı: “Aslanlarımızı vatan için yetiştiriyoruz. Vatan için gitti. Vatanımız onlara emanettir, biz de vatan için varız ve vatan için gideceğiz. En son olay günü saatlerinde telefon ile görüştüm. Dün öğle telefon açtım, ’Baba maça gideceğiz, elbiselerimi giyiyorum, seni sonra arayacağım’ dedi. Sonra aradı, konuştuk ve saat 21.00’den sonra kendisine ulaşamadım.”

Bu yaz o da evlenecekti

Bayburtlu şehit Hamit Şahin 26 yaşındaydı. Rize Polis Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra 3 ay önce ilk görev yeri olan Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde göreve başladı. Ailesi Bayburt’ta yaşayan Hamit Şahin, İstanbul’da Avcılar’da ikamet eden evli ablasının yanında kalıyordu. Kuzeni Sezgin Şahin, VATAN’a şehidi şöyle anlattı: “Hayat dolu ve yardımsever bir gençti. Çevresindeki herkes onu çok severdi. Daha 3 ay önce İstanbul’a gelmesine rağmen burada da çok sevilmişti. Nişanlıydı, yaza düğününü yapacaktık. Ama nasip olmadı.”

Haberin Devamı