Gazete Vatan Logo

Bir 'sehven' de bakanlıktan

Karayollarının, 16 bin fidan almak için açtığı ihaledeki yüksek rakam kafaları karıştırdı

Karayolları, 16 bin fidan almak için ihale açtı. 413 milyon liralık yüksek bedel kafa karıştırdı. Bakanlık bedelin 413 bin lira olduğunu ve ilana sehven ‘’milyon’’ yazıldığını açıkladı.

Karayolları'nın 16 bin fidan alımından da ‘’sehven’’ çıktı. 413 milyon liralık yüksek bedel kafa karıştırırken, Ulaştırma Bakanlığı bedelin 413 bin lira olduğunu ve ilana ‘’milyon’’ ifadesinin ‘’sehven’’ yazıldığını bildirdi.

Van Karayolları 11’inci Bölge Müdürlüğü’ne bağlı alanlarda 16 bin fidan dikimi için bölge müdürlüğüne ihale izni verildi. İhale yapıldı ve Özgök Mühendislik ve EM-KA firması ortak girişimi 413 bin TL ile kazandı. Ancak ihaleye ilişkin sonuç formunu internet üzerinden dolduran Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, sözleşme bedelini 413 milyon TL olarak belirtti. İhalenin sonuç ilanı da Kamu İhale Kurumu (KİK) bülteninde yayımlandı.

Karayolları, ilanda yaptığı hatayı fark etti ve sözleşme bedelinin 413 bin TL olması gerekirken 413 milyon TL olarak girildiğini şifahi olarak KİK’e bildirildi. Ancak yayımlanmış olan sonuç ilanı değiştirilmedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, ihaleyi TBMM gündemine taşıdı. Dibek’in önergesine cevap veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hatanın KİK’den kaynaklandığını ve “sehven” yapıldığını belirtti. KİK ise hatanın Karayolları Bölge Müdürlüğünde olduğunu açıkladı. CHP’li Dibek, “Mevzuat gereği ihaleleri ilgili kurumlar KİK’in internet sitesine girmek durumundadır. Hata bölge müdürlüğünden kaynaklandığı halde, Ulaştırma Bakanlığı bizi yanıltmaktadır. Bir sehven skandalı da bakanlıktan çıkmıştır” dedi.


Haberin Devamı