Gazete Vatan Logo

Bingöl Kiğı’da karar bugün

BİNGÖL’ÜN Kiğı ilçesinde AKP adayının Belediye Başkanlığı’nı 12 oy farkla kazanmasının ardından CHP, ilçe merkezindeki 17 korucunun seçim günü köylerde sandık başında görevlendirilerek oy haklarının elinden alındığı gerekçesiyle itirazda bulundu. İlçe Seçim Kurulu oy çokluğuyla itiraz yolu açık olmak üzere Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar verdi. Ancak, İlçe Seçim Kurulu oy çokluğuyla seçimlerin iptaline yönelik aldığı kararın, karar metnine yanlışlıkla yazılıp İl Seçim Kurulu’na gönderdiği belirtildi. İl Seçim Kurulu yetkilileri, İlçe Seçim Kurulu’nun seçimleri iptal etme yetkisinin bulunmadığını, ancak alınan karara ’iptal’ ibaresinin yazıldığını belirterek, “Alınan karar bize yazılı olarak ulaştırıldı. İl Seçim Kurulu olarak yarın (bugün) kararı vereceğiz” dedi.

Karasu Kurudere’de iptal

Sakarya’nın Karasu İlçesi’ne bağlı Kurudere beldesinde, AKP adayı Ali Dilsiz ile MHP adayı Mehmet Alemdar arasında iptaller nedeniyle gidip gelen seçim, askerde olan bir kişinin oy kullandığı tespit edilince, İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

İstanbul’da itirazlar sürüyor

İstanbul’da ise CHP, Tuzla ve Çekmeköy’de ilçe belediye başkanlığı seçim sandıklarının yeniden sayılması istemiyle İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurdu. CHP, Tuzla ve Çekmeköy ilçe seçim kurullarına yaptığı itiraz reddedilince konuyu il seçim kuruluna getirdi. CHP, 2 ilçede oyların yeniden sayılmasını talep etti. BTP de Ataşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle il seçim kurulunun ardından YSK’ya başvurdu. BTP, bildirmelerine rağmen oy pusulasında parti amblemine yer verilmediği iddiasıyla Ataşehir’de belediye başkanlığı seçimlerinin iptalini istedi. Şimdiye kadar AKP Kartal, CHP Beyoğlu, Esenyurt ve Beylikdüzü, DP Beylikdüzü ve BTP de Ataşehir ilçe belediye başkanlığı seçimlerine yönelik itirazlarını içeren dilekçeleri İstanbul İl Seçim Kuruluna sundu. İl Seçim Kurulu, partilerin itirazlarını görüşmeye devam ediyor.

NOT: İptal edilen seçimler, 7 Haziran 2009 Pazar günü yapılacak.

Haberin Devamı