Gazete Vatan Logo

Bimer şikayet başvurusunu şifresiz olarak yapabilir miyim?

Bimer başvuru ve sorgulama uygulaması sayesinde ülkenin her yerinden sorunlar internetten aktarılmaktadır. Bimer başvuru ve sorgulama işlemleri zamanınızı almadan kolayca yapılabilir. Bimer başvuru ve sorgulama işleminin detaylarını yazımızda paylaşmış bulunuyoruz.

Bimer şikayet başvurusunu şifresiz olarak yapabilir miyim?

Bimer yani açılımı ile Başbakanlık İletişim Merkezi; internet üzerinden kurulmuş olan bir halkla ilişkiler platformudur. Bimer, Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığınca kurulumu gerçekleştirilmiş bir programdır ve kendine ait resmi internet sitesi üzerinden kullanılan bir sistemdir. Bimer, vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarını açık tutarak, başvuruların her an ve her yerden yapılabilmesini sağlayan bir programdır. Bimer üzerinden yapacağınız veya yapmış olduğunuz her türlü başvurunun kontrolü yine Başbakanlık üzerinde bulunmaktadır. Başvurunuz ile ilgili yapılmış işlemlerin dökümleri Başbakanlık’ta tutulmaktadır. Bimer’e bir başvuruda bulunabilmek için pek bir şey yapmanıza gerek yoktur. Bilgisayarınızdan, cep telefonunuzdan, tabletinizden, faksla yani iletişim kurulabilen her şeyle başvuru yapabilirsiniz. Yaptığınız başvurunun takibini de yine aynı Bimer sistemi üzerinden yapabilmeniz mümkündür. Bimer yani Başbakanlık İletişim Merkezi’nin kendine ait resmi sitesi üzerinde bulunan “Başvuru Sorgula” bölümüne giriş yaparak başvurunuzun durumunu görüntüleyebilirsiniz. Yazımızın devamında başvurunuzu nasıl yapabileceğinizi ve aynı zamanda başvurunuzu nasıl sorgulayacağınızı anlatmış bulunmaktayız. Detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmış olduğumuz bu işlemlerin nasıl yapıldığını yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bimer Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bimer sistemi üzerinden başvuru yapabilmek için öncelikle Bimer resmi sitesine gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra sayfa üzerinde bulunan “Başvuru Yap” seçeneğine tıklayıp, başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz. Başvuru yapma bölümünde ilk olarak e-posta adresinizi yazmanız gerekecektir. Daha sonra e-posta adresine giriş yaparak gelen maili açınız. Mailde bulunan bağlantı adresi sizi başvuru formuna yönlendirecektir. Gelen maildeki bağlantı adresine tıkladığınızda açılacak olan sayfada sizden başvurma nedeninizi isteyen alandaki bilgilerden size uygun olanı işaretleyiniz. Daha sonra sizden istenen kişisel bilgilerinizi doldurunuz. Ad, soyad, T.C. kimlik numarası, telefon numarası, adres, il ve ilçe, cinsiyet, eğitim durumu ve son olarak da başvuru metni bölümlerini doldurmanız gerekmektedir. Başvuru metni ne sebeple başvurduğunuzu açıklamanız gereken bölümdür. Başvuru formu üzerinde bulunan yıldızlı alanların doldurulması zorunludur. Bu nedenle hiçbir şeyi atlamadan doldurmanızı tavsiye ederiz. Bütün alanları doldurduktan sonra sayfa üzerinde bulunan güvenlik resminde bulunan kodu ilgili boşluğa yazmanız gerekmektedir. Kodu yazdıktan sonra “Başvuru Yap” seçeneğine tıklayıp, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Telefon ile arayarak da başvurunuzu yapabilmeniz mümkündür. Telefonunuzdan 150 numarasını aradıktan sonra telefonu açacak olan Bimer yetkilisi sizin adınıza başvuru yapmak için görevlendirilmiştir. Bu nedenle yetkilinin size sormuş olduğu bütün sorulara doğru ve eksiksiz bir şekilde cevap veriniz. Telefon görüşmeniz bittikten sonra başvurunuz sisteme kaydedilmiş olacaktır.

Haberin Devamı

Bimer Başvuru Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bimer başvurunuzu sorgulamak için ilk olarak başvuru yapmış olduğunuz resmi sayfaya ulaşmanız gerekmektedir. Başvuru sorgulama işlemi için yapacağınız diğer bir işlem sayfa üzerinde bulunan “Başvuru Sorgula” seçeneğine tıklamaktır. Daha sonra açılacak olan sayfada başvurunuzu nasıl yaptıysanız (örneğin kimlik bilgileri ile) o şekilde sorgulamaya devam edebilirsiniz. Sorgulamanızı yapabilmek için başvuru yapmış olduğunuz e-posta adresinize gelecek olan maili açmanız gerekmektedir. Sonrasında başvuru sorgulama işleminiz tamamlanmış olacaktır.