Gazete Vatan Logo

BİMER ile online şikayet başvuru yapmak mümkün!

Devlet kurumları ile iletişim elektronik platform üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama ekranı aracılığıyla yapılabiliyor. Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından üyeliksiz ve şifresiz olarak kullanılabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde 7 gün 24 saat kolay ve hızlı şekilde BİMER başvurusu yapılabiliyor veya takip edilebiliyor.

BİMER ile online şikayet başvuru yapmak mümkün!

Her geçen hızla gelişmekte olan ileri nesil mobil akıllı cihazların dünyanın her yerinde insanların yaşamları içerisinde kendisine son derece önemli ve etkin bir şekilde yer ediniyor olması son yıllarda internet kullanım oranlarında sürekli olarak artış gerçekleştirmesine neden oluyor. Özellikle de 21.yüzyıl modern toplum yaşantısı içerisinde insanların internet ortamı üzerinden işlemlerini reel işlem kanallarına göre çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi nedeni kamu alanında da etkin biçimde kullanılmaya başlandı. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarında BİMER başvuru ve sorgulama ekranının devreye girmesine neden oluyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl teknolojilerinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık insanların nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi her zaman çevrimiçi olabilmesini ve bu şekilde internet üzerinde yer alan internet hizmetlerinin sağlayacağı fırsatlardan ve avantajlardan yaşamının her alanında faydalanabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Bireysel alanda internet etkileşiminin bu şekilde gelişiyor olması nedeni ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojileri son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de Başbakanlık tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de tüm vatandaşlar tarafından kullanılabilmekte olunan Başbakanlığın bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların sadece dakikalar içerisinde devlet birimleri ile iletişim kurabilme şansına sahip olabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de elektronik platform üzerinde yer alan ve haftanın 7 gün 24 saat mesai saati sonu, hafta sonu tatili veya resmi tatil gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan internete erişim sağlanabilen her yerden BİMER başvuru ve sorgulama ekranının kullanılabiliyor olması günümüzde vatandaşların oldukça yoğun ve sık şekilde ilgi görmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşların her türlü konuya ilişkin olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş olan BİMER başvuru ve sorgulama iletişim kanalı üzerinden vatandaşların Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bilgi edinme başvurularını da gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yaptıkları istek, öneri ve şikayet bildirimleri için en geç 30 iş günü içerisinde, bilgi edinme başvuruları için kanun çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde yanıt alabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Bu noktada vatandaşların Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) online ekran üzerinde yapacakları başvuruları esnasında kendisinden istenen kişisel kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri kısımlarını eksiksiz ve doğru olarak doldurmaya dikkat etmesi, başvurusunun geçerlilik kazanması yönünden çok önemlidir.