Gazete Vatan Logo

BİLSEM sınavı 2020 ne zaman yapılacak? BİLSEM başvuruları ne zaman başlıyor?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen BİLSEM sınavı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Özel yetenekli çocuklarının daha iyi bir eğitim almasını isteyen veliler, 2020 yılında yapılacak BİLSEM sınavlarını sorguluyor. Peki, BİLSEM 2020 sınavı ne zaman yapılacak? BİLSEM sınavı başvurusu nasıl yapılır? Başvuruda hangi evraklar gerekir? Sınav ücreti ne kadar? İşte BİLSEM hakkında merak edilenler…

BİLSEM sınavı 2020 ne zaman yapılacak? BİLSEM başvuruları ne zaman başlıyor?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM), özel yeteneklere sahip öğrencilerin eğitim görerek yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan bir kurumdur. Özel yetenekli çocuklarının daha iyi bir eğitim görmesini isteyen veliler, BİLSEM sınavını araştırıyor. Peki BİLSEM sınavı ne zaman? BİLSEM sınavı başvurusu nasıl yapılır?

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN? (2020)

BİLSEM grup tarama sınavları tarihi, 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığında olacak. Bu sınavın sonuçları ise 22 Nisan tarihinde açıklanacak.

Bireysel değerlendirme sınavı ise 1 Haziran-28 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 4 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM’E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu, ancak 2017 – 2018 eğitim dönemiyle veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek.

Haberin Devamı

Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan “gözlem formu” listesiyle aday gösterilmektedir.

BİLSEM’E BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

25 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında sınıf öğretmenleri tarafından e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğrenci gözlem formlarının doldurulması işlemi gerçekleştirilecek.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME VE SONUÇ AÇIKLAMA NASIL YAPILIR?

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınır.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecek.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarının her biri için ayrı ayrı yapılacaktır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt olmaya hak kazanacaktır.

Haberin Devamı

BİLSEM KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1- Kayıt Formu

2- Veli Muvafakat Belgesi

3- Öğrenci Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4- 2 Adet Fotoğraf

5- Örgün eğitim kurumlarından alınan öğrenci belgesi

BİLSEM SINAV ÜRETİ NE KADAR?

2018 yılında BİLSEM sınavından 50 TL ücret alınmıştı.

2019 BİLSEM BAŞVULARI NE ZAMAN?

25 Kasım-6 Aralık tarih aralığı olacak. Bu başvuruların sonucu ise 25 Aralık tarihinde açıklanacak.