Gazete Vatan Logo

Bill Gates ‘örnek doktor’ diye paylaştı, bizden biri çıktı

Afrika’nın en ücra köşelerine sağlık hizmeti götüren gönüllü bir doktorun Galatasaray formasıyla şifa dağıttığı görüntüler, tüm servetini bu alanda faaliyete ayıran Bill Gates’in paylaşımıyla ortaya çıktı

Bill Gates ‘örnek doktor’ diye paylaştı, bizden biri çıktı

Microsoft’un 62 yaşındaki kurucusu Bill Gates’in, Microsoft’taki işinden ayrıldıktan sonra tüm hayatını ve milyar dolarlık servetini hayır işlerine adamasından sonra paylaştığı bir video, Galatasaray formasıyla Afrika’nın çeşitli yerlerine sağlık hizmeti götüren bir doktoru su yüzüne çıkardı.

Last Mile Healt isimli sivil toplum örgütü, 9 yaşındayken Liberya’daki iç savaştan kaçıp, tıp eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine dönen ve 4 milyon nüfuslu ülkede sadece 55 doktorun çalıştığını öğrenen bir doktor tarafından kuruluyor.

Galatasaray forması giymiş

Ülkesinin içler acısı halini gördükten sonra derhal bir ekip kuran, ekibi yardım edecekleri Afrika ve sağlık konusunda eğitmeye başlayan doktor Raj Panjabi, Bill Gates’e yaşadıklarını ve kuruluşun hikayesini anlatıyor. Bill Gates’in sosyal paylaşım platformu Twitter aracılığıyla paylaştığı videoda, Afrika’nın en ücra köşelerine gönüllülük esasıyla sağlık hizmeti götüren kuruluş Last Mile Healt sivil toplum örgütüyle birlikte çalışan bir doktor görülüyor.

Haberin Devamı

Çalışırken giydiği Galatasaray formasıyla aslında çok basit önlemlerle engellenebilecek hastalıklar için çalışan doktor, yardım etmenin dili, dini, ırkı olmadığını tüm açıklığıyla gözler önüne seriyor.

Gates servetini vakfa bağışladı

- Bill Gates, Microsoft’taki hisselerinin yüzde 5’ini kendisi ve eşi adına kurduğu Bill&Melinda Gates vakfına bağışlayarak son 17 yılın en büyük bağışını yaptı.

- 1994 yılından bu yana Bill Gates ve eşi Melinda Gates, çeşitli kurumlara 35 milyar dolar değerinde hisse senedi ve nakit bağışı yaptı.

- Bill Gates’in kuruluşundan bu yana Bill&Melinda Gates vakfına 50 milyar dolar bağışladığı hesaplanıyor.

- Gates yaptığı bağışa rağmen hâlâ dünyanın en zengin insanı konumunda. Gates’in bugün itibariyle 90 milyar doları bulunuyor.

- Afrika’nın verimsiz ineklerini verimli hale getirmeyi amaçlayan proje için Bill Gates, 40 milyon dolar bütçe ayırdı.