Gazete Vatan Logo

‘Zen’ felsefesiyle 800 bin adet akıllı telefon satacak!

Asus, yeni akıllı telefonu ZenFone 2’yi tanıttı. Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de 200 bin adet cep telefonu satan Asus, yeni modelleriyle yıl sonunda bu sayıyı 800 bine çıkarmayı hedefliyor.

Zen felsefesini teknolojiye yansıtan Asus, dünyanın ilk 4GB RAM’li telefonu ZenFone 2’yi tanıttı. 13 MP PixelMaster kamera, 2.3 GHz’ye varan Intel Atom işlemciler ve dünyanın ilk kişiselleştirilebilir arayüzü ZenUI ile gün yüzüne çıkan ZenFone 2, Haziran sonu itibarı ile 1.099 TL’den başlayan ve 1.499 TL’ye kadar çıkan fiyatlarla tüketicilere ulaşacak.

ZenFone 2 modelleri, 2.3 GHz’e varan 64-bit Intel Atom işlemcileri ve önceki modele kıyasla 7 kat daha hızlı performans sunan 4GB RAM ile dikkat çekiyor. ZenFone 2’nin dahili 4G/LTE bağlantısı, 150Mbit/s’ye kadar çıkabilen yüksek indirme hızlarının yanı sıra 802.11ac Wi-Fi bağlantısıyla da müzik ve filmlerin kesintisiz izlenmesini sağlıyor.

Hedef yüzde 9 pay

Asus Sistem İş Grubu Ülke Müdürü Bora Aras, geçen yıl lansmanın ardından 150 bin, bu yıl ilk çeyrekte ise 200 bin adet cep telefonu sattıklarını söyledi. Aras, “Satış kanallarımızı bu modelle daha fazla genişletmeyi düşünüyoruz. Türkiye’de hedefimiz cepte 800 bini yakalamak. Cepte pazar 11-12 milyon seviyesinde. Akıllı telefonda yüzde 9’lik pay hedefliyoruz. Mobil ve taşınabilir pazarda hedefimiz ise yüzde 20” diye konuştu.

Haberin Devamı

Asus Başkan Yardımcısı Eric Chen ise “ZenFone 2, Asya ve Avrupa’da çok büyük ilgi gördü. Şimdi aynı heyecanı Türkiye’ye taşımaktan ötürü çok mutluyuz. ZenFone 2, kullanıcılara benzersiz bir teknoloji deneyimi sunuyor” dedi.