Gazete Vatan Logo

Vine geri mi geliyor? Vine neden kapandı, yeniden mi açılacak, bring back vine ne demek? Elon Musk paylaşımı heyecan yarattı!

Vine geri mi geliyor? Twitter'ın yeni sahibi ve CEO'su Elon Musk, Twitter'ın TikTok'un bu formatı popüler hale getirmesinden çok önce satın aldığı ve bıraktığı kısa biçimli video uygulaması Vine'ı geri getirmeyi düşünüyor. Vine neden kapandı, yeniden mi açılacak, bring back vine ne demek?

Vine geri mi geliyor? Vine neden kapandı, yeniden mi açılacak, bring back vine ne demek? Elon Musk paylaşımı heyecan yarattı!

Twitter CEO'su Elon Musk'ın kullanıcıların Vine'ı geri isteyip istemediklerini soran bir anket yayınladı. Ankete katılanların yüzde 70'e yakını, sosyal medya uygulamasının geri gelmesi yönünde oy kullandı. Kısa videolar paylaşılmasına olanak sağlayan sosyal medya uygulaması Vine 2017 yılında kapanmıştı.

Vine geri mi geliyor?

Twitter'ın 2013 yılında kullanıma sunduğu Vine uygulaması, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla yeniden gündeme geldi. Twitter'ı satın alan Elon Musk, resmi Twitter hesabı üzerinden Vine anketi yayınladı. 

Musk, takipçilerine Vine'ın geri gelmesini isteyip istemediklerini sordu. Vine'ı geri getirme fikri, Twitter kullanıcılarından destek gördü.

Vine uygulamasının yeniden aktif edeceği düşünülüyor.

Vine neden kapandı?

27 Ekim 2016 tarihinde Vine'dan yapılan açıklamada, Twitter'ın Vine mobil uygulamasının durdurulacağı duyurulmuştu. 16 Aralık 2016'da, Vine mobil uygulamasının bağımsız bir hizmet olarak çalışmaya devam edeceği ve kullanıcıların videolarını Vine yerine doğrudan Twitter'a yayınlayabileceği açıklandı. Söz konusu uygulama 17 Ocak 2017 tarihinde kapatıldı. Kapatılma nedeni ise açıklanmadı.

Haberin Devamı