Gazete Vatan Logo

Türkiye’yi ‘bulut’ta ve mobilde en iyi yapacak

Türkiye’yi ‘bulut’ta ve mobilde en iyi yapacak

Microsoft’un yeni Genel Müdürü Murat Kansu, önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. Kansu, “Microsoft, ‘Önce mobil, önce bulut’ stratejisiyle hareket edecek. Türkiye’nin mobil cihazlar ve bulut bilişimde en başarılı ülke olarak öne çıkmasını amaçlıyoruz” dedi.

Microsoft’un yeni Genel Müdürü Murat Kansu, sektörün geleceği, şirketin Türkiye stratejileri ve hedeflerini paylaştı. Microsoft’un büyüme stratejisinin üç ana aks üzerinde ilerleyeceğine dikkat çeken Kansu, “Microsoft, ‘Önce mobil, önce bulut’ stratejisiyle hareket edecek. Gerek bulut bilişim gerekse mobil çözümler nezdinde Microsoft’un global stratejisini hayata geçirmek Microsoft Türkiye’nin önceliği olacak. Biz Türkiye’nin mobil cihazlar ve bulut bilişimde en başarılı ülke olarak öne çıkmasını amaçlıyoruz” dedi.

‘Altyapımız sağlam’

Microsoft Türkiye olarak her yıl pazarın iki katı üzerinde büyüme gösterdiklerini sözlerine ekleyen Kansu, bu yıl için de yüzde 3.3 büyüme hedefini öngördüklerini vurguladı. KOBİ’lere öncelik verileceğini kaydeden Kansu, “KOBİ’ler ve kamuya odaklı bulut çözümlerimiz Türkiye’ye yatırım anlamında önceliklerimiz olacak. 2014’te bulut çözümlerimiz O365 ile yüzde 400, Azure ile yüzde 225 büyüdük. Her yıl ortalama yüzde 6.6 büyüme ile Türkiye’deki iş ortağı eko sistemimizi büyüttük. KOBİ segmentinde hizmet veren iş ortağı sayımıza baktığımızda 2014’te Hindistan ile başa baş giderken, Güney Afrika’yı yüzde 15, Çin’i yüzde 40 geçtik. Sadece finansal anlamda değil, müşteri, çalışan ve iş ortakları memnuniyeti gibi kritik alanlarda da sağladığı başarılar sağladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beklenti 160 milyar $

Türkiye’de bilişim sektörünün hareketli bir dönem geçirdiğini, bu hareketlilikte 2023 için belirlenen ekonomik hedefler büyük bir paya sahip ve bu hedefler doğrultusunda Türkiye bilişim sektörünün 160 milyar dolara ulaşmasının beklendiğine değinen Kansu, şöyle devam etti: “Microsoft olarak bu hedefin gerçekleşmesi için gereken desteği vermeye hazırız. Sağlam altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Biz, faaliyetlerimizle sadece bilişim teknolojilerine değil Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz. Sektörün geleceğinde belirleyici bir rol oynamayı planlıyoruz. Kurumlara hız, esneklik, güvenlik ve maliyet avantajı kazandırarak bulut bilişim ile dijital dönüşümlerinde etkin bir rol alacağız.”

Haberin Devamı

14 milyon yeni iş fırsatı

Bugün sektörün geleceğini “Büyük Veri”, “Kurumsal Sosyal Ağlar”, “Mobil Çözümler”, “Güvenlik” ve “Bulut” olmak üzere 5 trendin belirlediğini anlatan Murat Kansu, şöyle devam etti: “Microsoft yılda 10 milyar dolar Ar-Ge bütçesini bu 5 ana kavrama harcıyor. İnternete bağlı cihaz adedi artıyor. 2009’da 900 milyon olan cihaz sayısı 2020’de 24 milyar olacak. Bu yükseliş 4.5 trilyon dolar katma değer yaratacak. 2015’te bulut bilişim dünyada 14 milyon yeni iş fırsatı yaratacak, 1.1 trilyon dolara yakın bir gelir sağlayacak.”

Yeni telefonlar 2016’da geliyor

MURAT Kansu, yeni telefonlarıyla ilgili de bilgi verdi. Kansu, “Lumia 950 XL, Lumia 950 ve Lumia 550 ile Türkiye’de 2016’nın ilk aylarında satışa sunulacak” diye konuştu. Kansu’nun verdiği bilgilere göre; ilk Windows 10 Lumia telefonları olan Lumia 950 ve Lumia 950 XL, Continuum özelliği ile bir monitöre bağlanarak büyük ekran imkanı sunuyor. 20 megapiksel, üçlü LED doğal flaşa ve 4K video kayıt özelliğine sahip en son nesil PureView kameraları ile Lumia 950 ve Lumia 950 XL daha hızlı odaklama ve daha net fotoğraf ve videolar çekmenize imkan veriyor.
Hedef 1 milyar cihaza ulaşmak
MURAT Kansu, 29 Temmuz’da duyurdukları yeni işletim sistemimiz Windows 10 ile yazılım dünyasına ivme kattıklarını belirtti. Kansu, “Globalde 110 milyon kullanıcıya ulaştık. Windows 10, aynı dönem bazında Windows 7’nin üç katına varan yükseltme oranı ile tarihin en hızlı başlangıcını yaptı. Yakın gelecekte Windows 10’u 1 milyar cihaza taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı