Gazete Vatan Logo

Türkiye merkez olacaksa bürokrasiyi kaldırmalısınız

Silikon Vadisi’nin en önemli 10 kanaat önderinden biri kabul edilen Steve Blank, Türkiye’yi Ortadoğu’nun ve Avrasya’nın en büyük girişimcilik merkezi haline getirmek için ilgili bakanlıkların bürokrasiyi ortadan kaldırması ve işleri kolaylaştırması gerektiğini söyledi

Türkiye merkez olacaksa bürokrasiyi kaldırmalısınız

TEB Özel Melek Yatırım Platformu ana sponsorluğunda Etohum tarafından düzenlenen; ABD, Avrupa ve Asya’dan gelen 2 binden fazla katılımcı ile 200’den fazla girişimciyi ağırlayan Startup İstanbul, geçen hafta gerçekleştirildi. Etkinliğin önemli konuşmacılarından biri de ünlü girişimci ve yazar Steve Blank’ti... Blank, Türkiye’yi Ortadoğu’nun ve Avrasya’nın en büyük girişimcilik merkezi haline getirmek için ilgili bakanlıkların bürokrasiyi ortadan kaldırarak hem yatırımcılar hem girişimciler için işleri kolaylaştırması gerektiğini vurguladı. Startup kurucularının tutkuyla hareket eden, küresel bir vizyonu olan ve her sabah dünyayı değiştirme hedefiyle uyanan çılgın insanlar olduğunu söyleyen Blank, girişimcileri sanatçılara benzetti.

‘Çılgın insanlar’

Girişimlerde başarısızlığın büyük ve kurumsal şirketlerden farklı olduğunu söyleyen Blank, “Kurucular boş bir sayfa üzerinde işe sıfırdan başlayan sanatçılar, heykeltıraşlar ve ressamlar gibidir. Bir sanat eseri ortaya çıkarmak için çok sayıda resim yapmalısınız. Başarısız olduğunuzda yeniden ayağa kalkmalı, farklı renkler, farklı zeminler üzerinde çalışarak esnek olmayı öğrenmelisiniz. Tek yapmanız gereken, tüm hipotezlerinizi test ettikten sonra masa başından kalkıp müşterilerinizin gerçekten ne istediğini anlamak için dışarı çıkmak, dünyaya açılmak. Daha sonraki aşamada ise mühendisliğinizi konuşturmak ve ürün-pazar uyumluluğunu yakalamaya çalışmak” dedi.

Haberin Devamı