Gazete Vatan Logo

Samsung mobil ödeme sistemi Samsung Pay'i diğer Android telefonlara getirebilir

Samsung'un sadece belirli Samsung modelleriyle uyumlu olan mobil ödeme sistemi Samsung Pay diğer Android cihazlar için de kullanıma sunulabilir.

Samsung mobil ödeme sistemi Samsung Pay'i diğer Android telefonlara getirebilir

Samsung’un halihazırda Güney Kore ve Amerika’da hizmet veren mobil ödeme sistemi “Samsung Pay” diğer Android cihazlar için de kullanıma sunulabilir. NFC ve dünya üzerinde 10 milyonda fazla mağazada kullanılan MST adı verilen sistem ile uyumlu çalışan mobil ödeme sistemi geçtiğimiz günlerde Güney Kore’de 1 milyon kullanıcıya ulaşarak pazara oldukça iddialı bir giriş yapmıştı.

Samsun Mobile Başkan Yardımcısı Injong Rhee kısa süre önce verdiği bir röportajda Samsung Pay’i diğer Android cihazlara da getirmek konusunda oldukça istekli olduğunu ifada etti. Ancak Rhee, konuya ilişkin henüz herhangi bir Android üreticisiyle görüşmeye başlamadıklarını belirtti.

İlginizi çekebilir; Samsung’dan iki yeni dizüstü bilgisayar: Ativ Book 9 Pro ve Ativ Book 9 Spin

Şimdilik Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge ve Gear S2 ile uyumlu olan mobil ödeme sisteminin görüşmeler olumlu neticelendiği takdirde üst düzey diğer Android cihazlarda da kullanılması bekleniyor.

Samsung Pay ayrıca 2016 başında İngiltere, Almanya, İspanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde kullanıma sunulacak.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Samsung mobil ödeme sistemi Samsung Pay'i diğer Android telefonlara getirebilir

Samsung Pay diğer Android cihazlara gelebilir