Gazete Vatan Logo

Missy Cummings nasıl Elon Musk'ın korkulu rüyası oldu

2021 yılında Missy Cummings adlı bir mühendis, o dönem Twitter olarak adlandırılan sosyal mecrada Elon Musk'ın öfkesini üzerine çekti. Duke Üniversitesi'nde profesör olan Cummings, sürücüsüz araçların güvenliği üzerine bir araştırma yapmış ve elde ettiği bulgular, Tesla'nın sürücü destek teknolojisi hakkında bazı sert uyarılarda bulunmasına yol açmıştı.

Missy Cummings nasıl Elon Musk'ın korkulu rüyası oldu

Otomobillerin ‘değişken ve genellikle güvenilir olmayan’ hareketleri olduğunu ve ‘insan kontrolü olmaksızın çalışmasına izin verilmeden önce’ daha fazla test yapılması gerektiğini yazdı. Cummings, araştırmasının da etkisiyle, robot otomobillerin düzenlenmesine yardımcı olmak üzere Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) atandı.

Musk hayranları (her zamanki gibi) kendilerini kaybetti; Cummings’in Tesla’nın yoluna taş koyacağına ilişkin söylemleri kısa süre içinde Musk’ın da konuya dahil olmasına yol açtı. Musk’ın “Cummings’in geçmişi Tesla'ya karşı son derece önyargılı” diye tweet atmasıyla ortalık iyice karıştı. Cummings’in görünüşünü ve yaptığı işi hedef alan Musk fanatikleri adeta öfke kusmaya başladı. Onu çıkar ilişkileriyle suçladılar, görevden alınmasını talep eden dilekçeler imzaladılar ve ölüm tehditleri içeren e-postalar gönderdiler.

Fakat görünen o ki Musk ve silah arkadaşları yanlış kişiye çatmıştı…

ABD donanmasının ilk kadın savaş pilotlarından biri olan Cummings, F/A-18'lerde uçuyordu. Twitter'daki troller onu korkutmadı. En iğrenç tehditleri LinkedIn’de paylaştı, tedbir olarak kişisel güvenlik tuttu ve “İçimdeki savaş pilotu ortaya çıktı. Mücadeleyi severim” dedi.

Haberin Devamı

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ