Gazete Vatan Logo

iPhone'da olması gereken 10 uygulama!

Birbirinden renkli ve şaşırtıcı iPhone uygulamaları...

iPhone kullanıyorsanız, New York Times gazetesi muhabiri Bob Tedeschi'nin derlediği birbirinden renkli ve şaşırtıcı iPhone uygulamalarına mutlaka göz atın...

GOOGLE (ÜCRETSİZ): iPhone tarayıcınızdan Google'ı bulabilirsiniz, ama uygulama çok daha zaman kazandırıyor. Sesli arama özelliği var. Sözgelimi belli Wikipedia başlıklarını sorduğunuzda, hemen arama sonuçlarını getiriyor veya "Starbucks" dediğinizde telefonun GPS'ini kullanarak en yakın Starbucks'ı sizin için buluyor. Yeni bir güncellemeyle uygulama içine "Goggles" hizmeti de konuldu. Böylece bir fotoğraf çekip Google'ın fotoğrafı çekilen nesne ilgili araştırma yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Google'ın cep telefonuna önem vermesi göz önüne alındığında, uygulama daha da gelişecektir.


SOUNDHOUND (ÜCRETSİZ-5 DOLAR): Şarkıları isimlendiren Shazam adlı uygulamayı muhtemelen duymuşsunuzdur. SoundHound daha hızlı ve daha fazla seçenek sunuyor. Bir melodiyi telefonunuza mırıldanıyorsunuz ve uygulama şarkıyı buluyor, sözlerini getiriyor ve YouTube videolarını sunuyor. 5 dolarlık versiyon sınırsız sayıda şarkı bulmanıza imkan verirken, ücretsiz versiyonun aylık beş şarkı limiti var.

HIPSTAMATIC (2 DOLAR): App Store'da çok sayıda fotoğraflçılık başlığı var. Çoğu müthiş, ama hiçbiri Hipstamatic gibi sadeliği, beklenmedik şeyleri tesadüfen bulma yeteneğini ve sanatı harmanlayamıyor. Aslında, uygulama bir filtre. Bu filtre tahmin edilemez şekilde imajlarınızın rengini değiştiriyor, flulaştırıyor ve başka yöntemler uyguluyor. Sonuçlar daima şaşırtıcı ve genelde büyüleyici oluyor. Tanesi 1 dolardan lens paketleri ve film efektleri de ekleyin.

EVERNOTE (ÜCRETSİZ): Şirket bunu kişisel bir dijital asistan olarak sunuyor ve bu da uygun bir tanımlama. Evernote, seyyar bir not defteri. Bilgisayarınızın masa üstü ve tarayıcı yazılımı ile senkronize çalışıyor. iPhone'unuzu bir görüntü kopyalamak, fotoğraf çekmek, sesli not kaydetmek ya da sadece bir not düşmek için kullanın ve aynı zamanda bilgisayarınıza da kayıt düşülmüş oluyor (aynı şey tam tersi için de geçerli). Ayrıca sınırlı olarak yazılı metinlerinizi de tanıyor. Ücretsiz versiyon yeterli miktarda bilgi saklıyor. Bu uygulamaya çok ihtiyaç duyanlar için ise yılda 45 dolara veri sınırı yok.

ANGRY BIRDS (1 DOLAR): iPhone'un en çok seviyen uygulamalarından biri. Yeşil domuzları onları koruyan barikatları aşarak vurmaya çalışıyorsunuz. Silahınız ise uçamayan, ancak fırlatılarak hedefi vurabilen kuşlar. Oyunu öğrenmesi kolay, oynaması eğlenceli. Sınırlı ücretsiz versiyonu deneyebilirsiniz. Ücretli versiyonda ise 800 den fazla aşama var.

URBANSPOON (ÜCRETSİZ): Ne yiyeceğinizi bilmiyor musunuz? Ya da nerede yiyeceğinizi? Urbanspoon'un slot makinasını çevirin ve o size cevabı versin. Ayrıca belli özellikleri de seçebilirsiniz. Sözgelimi Japon yemeği ya da pahalı olmayan yemek gibi ve yakınınızdaki yemek dükkanları ortaya çıkacak. Uygulamada kullanıcılar için gözden geçirme ve temas bilgileri de bulunuyor ve bir düğmeye basarak harita ve koordinatları görebiliyorsunuz.

STAR WALK (3 DOLAR): iPhone'unuzu gökyüzüne doğru tutun ve uygulama telefonunuzun görebildiklerini tanımlasın: takımyıldızlar, gezegenler, tek yıldızlar... Başka bir yöne döndüğünüzde de uygulama sizi takih ediyor. Yazın yıldızlı bir gecede deniz kenarında yapılan romantik bir yürüyüş için bu uygulama biçilmiş kaftan.

FIREFOX HOME (ÜCRETSİZ): Evernote'da olduğu gibi Firefox Home da bilgisayar masaüstünüz ile cep telefonunuzu senkronize edebilmenizin bir yolu. Uygulamayı yüklediğinizde, Firefox Home geçmiş aramalarınızı ve sık kullanılanlarınızı da gösteriyor. İnternette önemli bir belge okuyorsanız, ofisten çıktığınızda bu uygulama sayesinde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

QUICKOFFICE MOBILE SUITE (5 DOLAR): Gelecek sefer biri size Word, Excel ya da Powerpoint belgesini e-posta ile yolladığında Quickoffice bunu açacak ve iPhone'unuz üzerinden hızlı editler yapmanızı sağlayacak. (Ayrıca edit etmeden Microsoft Office dosyalarını da açabilirsiniz) Quickoffice, küçük işleri hareket halindeyken rahatça tamamlamayı sağlayacak bir yöntem sunuyor.

REDLASER (ÜCRETSİZ): Bir kıyafetin sizi şişman gösterip göstermeyeceğini bilemiyorsanız, RedLaser mükemmel bir alışveriş arkadaşı. Bir barkodu tarayın ve size ürün bilgisini ve internet üzerinden mağazalardaki fiyatlarını bulup getirsin. Ya da eşinizi ya da çocuğunuzu mağazada takip edin beğendikleri şeyleri tarayın ve anında bir hediye listeniz olsun. Uygulamanın tarama özelliği bazen çalışmıyor, ama RedLaser genelde düzgün bir şekilde çalışıyor.

Hiçbir Top 10 listesi 'mansiyon ödülü' olmadan işe yaramaz.

Aşağıdaki uygulamalar da gözden kaçırılmamalı: Instapaper (çevrimdışı olduktan sonra internet sitelerini okumak ya da kaydetmek için, ücretsiz) , CraigsPro+ (2 dolar, Craigslist'te ilan aramak sitede aramaktan daha kolay), Ocarina (1 dolara telefonunuzu bir müzik ensrümanına dönüştürüyor. Glympse (ücretsiz, arkadaşlarınız geçici olarak nerede olduğunuzu kolay bir şekilde takip edebilir)

Haberin Devamı