Gazete Vatan Logo

iPhone 6 Bugün Çıkıyor! (Mu?)

Her yıl Haziran ayında düzenlenen WWDC 2014’de bu yıl büyük bir sürpriz var! Bugün düzenlenen etkinlikte iPhone 6 hazırlıkları yapılıyor.

Akıllı teknoloji dünyasının en büyük tanıtım zirvelerinden biri olan WWDC, bu yıl da yine teknoloji severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Apple’ın üst seviye akıllı telefon modeli iPhone 6 için sızıntı görsel ve videoları doğrulayan bir video daha paylaşıldı.

2-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2014’ün iOS ve Mac OS işletim sistemlerinin tanıtılmasına alışmıştık. Peki ya her yıl Eylül ayında kullanıcı karşısına çıkan iPhone modeli. iOS, Mac OS, akıllı ev kontrolörü ve iWatch’ın tanıtılması beklenen etkinlikte, sürpriz şekilde iPhone 6 tanıtılabilir.

San Francisco Moscone Center’de düzenlenecek olan etkinlikte ilginç bir tanıtım videosu çekilmiş. Fransız nowhereelse.fr sitesi tarafından çekilen ve paylaşılan videoda, geçtiğimiz aylardan bu yana sızıntı görsellerde karşımıza çıkan iPhone 6 modelinin kısa tanıtım filmi yer alıyor.

Sızıntı videolarda rastladığımız iPhone 6’nın kasasında yer alan gri ve geniş bordürün, tanıtım filmindeki iPhone ile aynı olduğunu görüyoruz. Eğer WWDC 2014’de yeni nesil bir iPhone(6) modeli tanıtılacaksa, sızıntı görsel ve videoların tümü doğrulanmış olacak.

iOS 8

Kullanıcıların asıl merakla beklediği yazılım ise iOS 8. Şimdilik sadece banner'ı ortada.

Apple'ın iOS 8 ile birlikte ses getiren değişikliklerden ziyade tasarımda bazı yeniliklere imza atması bekleniyor.

Asıl dikkat çeken nokta iOS 8 ile gelen yazılımlar olacak. Bunlar arasında sensörlerden toplanan yaşam takip bilgilerini analiz edebilen Healthbook ve iWatch yardımcı uygulaması Watch Utility bulunuyor.

Ayrıca Smart Home akıllı ev otomasyon teknolojisinin de iOS 8'e entegre edilmesi bekleniyor.

iOS 7'yle zaten birçok şeyi değiştiren Apple'ın iOS 8'le mobil dünyada oyunun kurallarının yeniden yazacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı