Gazete Vatan Logo

İnternet girişimcilerine fırsat

Etohum´dan internet girişimcilerine destek

Yeni ekonomiyle ilgili bilgi ve iş fikri sahibi olan girişimcilerle, bu konuda yatırım yapabilecek şirket ve profesyonelleri buluşturan etohum, Ocak ayındaki haftasonu toplantısını gerçekleştiriyor. Etohum'un düzenlediği bu toplantıda Ağustos ayından bu yana başvuran girişimcilerden seçilen ve önümüzdeki 3 aylık dönemde destekleyeceği 15 girişim projesini açıklanıyor.

31 Ocak 2009 Cumartesi günü düzenlenecek olan toplantı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka İşletme Fakültesi’nde İşletme Mühendisliği Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleşiyor. İlk aşamada belirlenen 15 internet girişimcisi, bu toplantıda kendilerini ve fikirlerini tanıtma imkânı buluyor. Saat 11:00’da başlayacak olan toplantının saat 17:00’a kadar sürmesi planlanıyor.

etohum kurucusu Burak Büyükdemir, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Türkiye'de fikri olan kişi sayısı çok ancak bunu hayata geçirenler oldukça az. etohum olarak, bir fikri gerçekleştirme yolunda adım atan ve risk alan girişimcileri bulup, başlama aşamasında onlara destek oluyoruz. Çünkü, internet üzerinde kendi işini başlatmak isteyenlerin teknolojinin ve sermayenin birçok sorunu çözebileceklerini düşünmek ve tek bir projeye odaklanmak yerine onlarca fikri hayata geçirebileceklerine inanmak gibi yanılgılara düştüklerini gözlemliyoruz. Bu noktadan hareketle de, etohum'daki girişimcilerle şubat ve mayıs ayları arasında bir araya gelerek, projelerini hayata geçirebilmeleri için bir nevi katalizör görevi görmeyi hedefliyoruz.”


31 Ocak 2009 Cumartesi günü yemeksepeti.com Kurucusu Nevzat Aydın, nokta.com Kurucusu Tümay Asena ve gittigidiyor.com Kurucusu Cenk Angın’ın katılımıyla 2009 yılının projelerinin açıklanacağı etkinlik, etohum adayı internet girişimcilerinin sunumlarıyla sona erecek.


Yeni ekonomi girişimcilerine yönlendirici koçluk ve gerekli bilgilendirmenin verilmesinin yanı sıra internet pazarında yaratıcı, enerjik, bilgili, yetenekli insan kaynağı havuzunun oluşturulmasını hedefleyen etohum, yatırımcılarla girişimcileri bir araya getirecek bir pazaryeri oluşturarak yeni internet girişimlerini destekleyen bir iş kültürünün oluşacağı ortamı hazırlıyor.


Etkinlik hakkında bilgi almak ya da toplantıya katılmak isteyen girişimcilerin www.etohum.com adresine girmeleri yeterli oluyor.

Haberin Devamı