Gazete Vatan Logo

Huawei’in yeni modeli sızdı

Geçtiğimiz Temmuz ayında çeşitli söylentilerle ortaya atılan bir iddiaya göre Huawei’nin Mate 7S isimli bir model üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşılmıştı. Bu bilgi kısmet doğru çıktı.

Huawei’in yeni modeli sızdı

İlk olarak modelin adı 7S değil, sadece Mate S olacak. Önümüzdeki ay Almanya’da düzenlenecek olan IFA 2015 fuarında görücüye çıkacak. Model, teknik özellikleri bakımından amiral gemisi olmaya aday. GCF’den sertifika alırken yakalanan model aynı zamanda AnTuTu’da da ortaya çıktı. Dolayısıyla artık Huawei Mate S modeli kesinleşti diyebiliriz.

2 Eylül tarihinde resmi olarak duyurulacak olan modelin ekranı 5.7 inç boyutunda ve Full HD (1920×1080) çözünürlükte olacak. 8 çekirdekli Kirin 935 işlemci ve ali T-628 GPU’dan güç alacak olan modelin RAM miktarı 3 GB olacak. 32 GB dahili depolama alanıyla gelecek olan modelin arkasında 20 MP arka, 8 MP ön kamera yer alacak. Huawei Mate S modelinde Android 5.0 Lollipop önyüklü olarak gelecek. Model hakkında belli olan detaylar şimdilik bu kadar. Daha detaylı bilgi için Eylül ayındaki IFA 2015’i bekleyin. (CNNTÜRK)