Gazete Vatan Logo

Grand Theft Auto'ya büyük ödül!

Popüler oyun serisi Grand Theft Auto'nun yaratıcı firması Rockstar Games, 12 Mart'ta yapılacak törende ödülünü alacak

Popüler oyun serisi Grand Theft Auto'nun yarartıcı firması Rockstar Games, İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi'nin (BAFTA) kardeşlik ödülüne layık görüldü. Ödül, Akademi tarafından "Film, televizyon ve oyunlara yapılan seçkin katkı" için verilen en büyük onurlandırma olduğu belirtildi. Rockstar Games ödülünü, 12 Mart'ta yapılacak törende alacak.

BAFTA'dan yapılan açıklamada Grand Theft Auto serileri, Manhunt ve Red Dead REdemption oyunlarını çıkartan Rockstar Games'in, "On yıldan uzun süredir oyun endüstrisinin önde gelen" ismi olduğu belirtildi.

BBC'nin haberine göre, ödül hakkında açıklama yapan BAFTA Oyun Komitesi Başkanı Harvey Elliott, "Rockstar takımının gösterdiği yaratıcılık ve tutku, oyun geliştiricilerine ilham kaynağı oldu. Rockstar tasarımda, mekanikte, hikaye anlatımı, sinematik, seslendirme ve oyun yaratma işlemlerinde, dünya pazarında bütün eğlence medyası ile derinlemesine yarışabildi" diye konuştu.

Rockstar Games'in kurucusu Sam Houser yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır video oyunlarının yeni bir kültürel ifade yöntemi olduğuna inandık ve bunu oyunlarımızda göstermeye çalıştık. Bu onur, yıllar içerisinde çok sayıda insanın gösterdiği fedakarlık ve yaratıcılığı yansıtıyor" dedi.

Rockstar'ın 2013 yılında çıkardığı Grand Theft Auto 5 oyunu, çıkışından 3 gün sonra 1 milyar dolar hasılat yaparak, dünyanın en hızlı satılan eğlence ürünü olmuştu.

Daha önce ödülü alan isimler arasında oyun şirketi Valve'dan Gabe Newell ve Dungeon Keeper oyununun yaratıcısı Peter Molyneux bulunuyor.

Haberin Devamı