Gazete Vatan Logo

Android 6.0'a ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı

Birçok üretici henüz Android 5.0 dağıtımını yaygın şekilde başlatmamışken, Anndroid 6.0 söylentileri baş gösterdi.

Google Android 5.1 üzerinde sıkı bir çalışma yürütürken, geliştiricilerden oluşan küçük bir ekip, Google' nın yeni Android sürümü 'Android 6.0 M' üzerinde çalışmaya başladılar. Android 6.0 hakkında pek bilinen bir şey olmasa da, geçtiğimiz haftalarda Google'ın ne üzerine çalıştığı hakkında bizi aydınlatan bazı ilginç detaylar sızdırıldı.

Android 6.0'ın Çıkış Tarihi

Tabii ki en önemli detaylardan biri de ürünün çıkış tarihi. Google’ ın 2015 yılının başlarında Android 5.1'i servis etmesi (yayınlaması) bekleniyor ve gelecek olan Android 6.0 ''M'' sürümünün de 2015'te ekim sonu ya da kasım başı gibi çıkması bekleniyor. Google muhtemelen Android 6.0’ın ön izleme sürümünü ilk olarak yaz başında düzenlenecek Google I/O etkinliğinde görücüye çıkaracak ve 2015'in sonlarına doğru da bu sürümün cihazlardaki uyumunu görme şansımız olacak.

Android 6.0 M deki ''M'' neyi ifade ediyor?

6.0 sürümüne dahil edilecek olan yeni özellikler hakkında geliştiriciler sessiz kalamadıkları için ilk başlarda ''M'' harfinin Android sisteminin kaynak kodu olduğundan bahsediliyordu. '' M'' olabildiğince anlam taşıyabilir örneğin; Android Milky Bar, Android Milky Way, Android Marshmallow, Android M&Ms, Android Mud Cake… ''M'' konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Android M arabalarda da mevcut

Reuters' in haberine göre, Android 6.0 Google' ın Android Auto yazılımı üzerinde önemli bir odak noktası oluşturacak. Bu da, kullanıcıların (telefonlarına takılmaksızın) bağımsız bir biçimde araç eğlencelerini, mesajlaşma ve GPS işlemlerini kontrol edebilecekleri anlamını taşıyor. Android Auto' yu çalıştıracak olan arabalar bu yıl piyasaya sürülecek.

Android M: Tasarım ve arayüz

Google, Android 5.0 Lollipop sürümüyle arayüz ve tasarımı ciddi manada değiştirdi. Android 6.0’da ise açıkçası müthiş derecede ya da fark yaratacak bir değişim beklenmiyor. Bunun yerine işletim sisteminin evrimsel değişimine daha fazla katkı bekliyoruz.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Android 6.0'a ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı

Microsoft'un akıllı bilekliği yok satıyor