Gazete Vatan Logo

Bilanço ağırlaşıyor ölü sayısı 6’ya çıktı

Bilanço ağırlaşıyor ölü sayısı 6’ya çıktı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki gece virajda devrilen LPG yüklü tankerin alev alıp iki otobüs ve 1 hafif ticari aracın yandığı olayda ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Diyarbakır- Bingöl karayolunun Tuzlaköy yakınlarında önceki gece seyir halinde olan LPG yüklü tankerin devrilip infilak etmesi ve alevlerin yoldan geçe iki yolcu otobüsü ile bir hafif ticari aracı da sıçradığı kazada ağır yaralananlardan ölenler oldu ve can kaybı yükseldi. Kaza gecesi Fikri Tertip, Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nde hayatını kaybetti, 64 yaralı da hastanelerde tedaviye alındı.

Yanık ünitesi olan hastanelerde

Tedavi altındaki yaralılardan Önder Obiç ile Ferman Erdem Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Ali Ağırbaş İstanbul Eğitim Hastanesi’nde, Mehmet Sıdık Yaşar Derince Eğitim Hastanesi’nde, Şükrü Yıldırım ise Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde öldü. Böylece olayda ölenlerin sayısı 6’yı buldu. Kazada yaralanan 59 kişiden 31’inin Diyarbakır’da, diğerleri ise yanık ünitesi bulunan diğer illerdeki hastanelerde tedavileri sürüyor.

Haberin Devamı

Şoförün direksiyon hakimiyetini büyük olasılıkla uyumasıyla kaybettiği LP dolu tanker devrilmiş ve patlamıştı. Patlamadan sonra alevler 150 metre ötedeki otobüsü küle döndürmüştü, çok sayıda kişi yanarak yaralanmıştı.