Gazete Vatan Logo

Bilal Erdoğan Dünya Bankası'nda işe başladı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Harvard mezunu oğlu Bilal Erdoğan, üç aylık yaz stajı yaptığı Dünya Bankası'na kalıcı iş talebiyle başvurdu ve kabul edildi. Erdoğan'ın, işe alım prosedüründe son işlemler tamamlanmadığı için bugüne kadar resmi anlamda Dünya Bankası çalışanı olarak kayıtlarda yer almadığı, ancak yaklaşık 3 haftadır banka çalışanı olarak işe gidip geldiği belirtildi

"Bilal Erdoğan IMF'de danışman oldu" iddialarının ardından Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Dünya Bankası'nda işe başladığı ortaya çıktı. Banka kaynaklarından edinilen bilgiye göre, oğul Erdoğan, üç aylık yaz stajı yaptığı Dünya Bankası'na iş başvurusunda bulundu. Başvurusu kabul edilen Erdoğan henüz işlemleri tamamlanmamakla birlikte, Dünya Bankası'nda çalışmaya devam ediyor.

Üç ay staj yaptı
Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Harvard'ta "Kamu İdaresi" konusunda tamamladığı "master"ının ardından, merkezi Washington'da bulunan Dünya Bankası'nda üç aylık yaz stajı yaptı. Bankada "Sektörel Konularda Politika Oluşturma" konusunda staj yapan Erdoğan, Banka'nın staj prosedürü gereği "geçici araştırmacı" kadrosunda çalıştı.

İşe gidip geliyor
Bilal Erdoğan, yaklaşık üç hafta önce stajını tamamlamadıktan sonra Banka'ya kalıcı bir pozisyon için başvurdu ve kabul edildi. Ancak işe alım prosedüründe son işlemler henüz tamamlanmadığı için resmi olarak Dünya Bankası çalışanı olarak kayıtlara girmedi. İmzaların tamamlanmasının ardından resmi olarak Dünya Bankası çalışanı olarak lanse edileceği belirtilen Erdoğan'ın Banka çalışanı olarak işe gidip gelmeye devam ettiği ifade edildi.

Haberin Devamı