Gazete Vatan Logo

Beyoğlu’nda ‘büyük’ buluşma!

Beyoğlu’na yatırım yapan 32 firma, belediyenin öncülüğünde Beyoğlu Investors Group (BIG) platformunda buluştu. BIG, MIPIM’de ilçeyi tanıtacak.

Beyoğlu’nda başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere birçok projede yer alan 32 yatırımcı, Beyoğlu Investors Group (BIG) platformunda buluştu. Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde kurulan BIG, ilk etapta Fransa’da 10-13 Mart arasında düzenlenen ve en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM’de ilçeyi uluslararası yatırımcılara bir bütün olarak tanıtacak. Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “1 milyon 100 bin metrekare inşaat alanında 10 milyar TL’lik yatırımın sürdüğü ve 25 bin kişilik ek istihdam yaratacak 32 projelik bir paketi yurt dışına açıyoruz” dedi.

Avrupa’nın gelişmiş şehirlerinin yatırım ajansları olduğunu ifade eden Demircan, şunları söyledi:

12 m2 maket

“Bu ajanslar yatırımcıları koordine ediyor ve onlara öncülük eden bir anlayış geliştiriyor. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak böyle bir platform kurma ihtiyacı hissettik ve MIPIM Fuarı da bunun için fırsat oluşturdu. Beyoğlu’nun muhtelif yerlerinde devam eden bir çok proje var. Bu projelerin tek tek fuarda yer alması yerine MİPİM’de Beyoğlu’nu bir bütün olarak ortaya koyan bir yaklaşımla yer almayı planladık. Beyoğlu Belediyesi ve BIG olarak yatırımcılarımızla geniş bir katılım göstereceğiz. 12 metrekarelik Beyoğlu maketi ve projelerimizle İstanbul çadırında yer alacağız.”

Haberin Devamı

Platform kalıcı olacak

BAŞBAKANLIK Yatırım Ajansı’ndan ilham aldıklarını açıklayan Ahmet Misbah Demircan, BIG platformunun kalıcı olacağını ve MIPIM gibi önemli birçok organizasyonda yer almaya devam edeceğini söyledi. Platformun bir firma ya da ticari faaliyet olmadığını vurgulayan Demircan, hedeflerinin yatırımcının yanında olmak ve yabancı yatırımcılarla ortak noktada buluşturmak olduğunu ifade etti.