Gazete Vatan Logo

Beymen’sel dönüşüm!

Akiş GYO’nun, Bağdat Caddesi’nde satın aldığı Uşaklıgil Apartmanı kentsel dönüşüme girdi. Apartman Beymen’in ihtiyaçlarına göre tasarlanacak ve yıllık 3.6 milyon dolara kiralanacak.

AKKÖK Holding bünyesinde faaliyet gösteren Akiş GYO, bir süredir Bağdat Caddesi’nde satın aldığı binaları perakende sektörü ile buluşturarak, cadde mağazacılığı için kentsel dönüşüm başlattı. Akiş GYO’nun Bağdat Caddesi’nde 190 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği 4 projeden ilki için Beymen’le anlaşma sağlandı.

Akiş, toplam 50 milyon dolar yatırım yaparak, Bağdat Caddesi’ndeki Uşaklıgil Apartmanı’nı Beymen’in ihtiyaçları doğrultusunda dönüştürecek. Yeniden inşa edilecek apartman, Beymen’in 5 katlı müstakil mağazası olacak. Bu proje için 10 milyon dolar yatırım yapacak olan Beymen, Akiş GYO’ya ilk yıl 3.6 milyon dolar kira ödeyecek.

4 proje yapacak

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, alışveriş merkezi yatırımlarına alternatif olarak adım attıkları cadde mağazacılığında ilk işbirliğini Beymen ile yaptıklarını belirterek, “Türkiye’de GYO’lar arasında bir ilk olarak cadde mağazacılığına yatırım yapıyoruz. Uşaklıgil Apartmanı’nı Beymen için dünya standartlarındaki mimari yaklaşımımızla yeni bir kimliğe kavuşturacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk 3 mağaza arasında

Cadde mağazacılığı yatırımlarına devam edeceklerini anlatan Durusoy, 2017 yılına kadar bu şekilde 4 projeyi hayata geçireceklerini belirterek, “Bu projeler için 190 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Diğer projelerimiz Beymen’le olan işbirliğimiz gibi tamamen bir markaya hizmet edecek şekilde olacak. Ayrıca, alt katları perakende, üst katları konut şeklinde dönüştüreceğimiz binalar da olacak. Herhangi bir imar artışı da yapmıyoruz, mevcut hakları kullanıyoruz” diye konuştu.

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı da, Bağdat Caddesi’nin sadece İstanbul’un değil dünyanın sayılı alışveriş caddeleri arasında yer aldığını belirterek, şunları söyledi: “Bu bölgede Erenköy mağazamız ile faaliyet gösteriyoruz. Ancak bu mağazamızın 1.200 metrekare net satış alanını müşterilerimiz büyütmemizi istiyordu. Biz de müşterimizi dinledik ve Bağdat Caddesi’ndeki metrekaremizi büyütme kararı aldık. 2 Eylül 2016’da açılacak yeni Suadiye mağazamızla, bölgede metrekare bazında 3 kat büyümüş olacağız. Mağaza için dünyanın önde gelen perakende mimari ofisi HMKM ile çalışıyoruz. Burada ana kategorilerimiz olan hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuarın yanı sıra kozmetik ve Beymen Home departmanlarına da önemli metrekareler ayıracağız.”

Haberin Devamı

Yeni mağazadan 100 milyon lira ciro hedeflediklerini ifade eden Çapçı, “76 mağazamız arasında Suadiye, Zorlu Center ile İstinyepark’ın ardından net satış alanı büyüklüğü ve cirosal hacim anlamında 3. mağazamız olacak” dedi.

950 milyon lira ciro hedefliyor

BEYMEN’in hedefleri hakkında da bilgi veren Elif Çapçı, “2014 yılında yüzde 37 büyüyerek 759 milyon lira ciroya ulaştık. Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında da toplam yüzde 31 büyüdük. Bu yıl için 950 milyon lira ciro hedefliyoruz. Beymen adına mutluyuz ve bir sıkıntı görmüyoruz. Ancak seçim yılı olduğu için dikkatli olunması gereken bir yıl olduğunu biliyoruz” dedi. İnternet siteleri üzerinden yaptıkları satışların da çok hızlı büyüdüğünü kaydeden Çapçı, geçtiğimiz yıl 25 milyon lira ciro elde ettiklerini, bu yıl için hedeflerinin 50 milyon lira olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı