Gazete Vatan Logo

Beymen 2010'a hızlı girdi

‘Ulaşılabilir lüks’le krizi atlattı Şubat’ta yazlık satınca hedefi büyüttü

BEYMEN Genel Müdürü Elif Çapçı, 2009’da ’ulaşılabilir lüks’ markalar konseptiyle krizi atlatıklarını belirterek, 2010’da ise büyüme hedeflerini yüzde 30’a revize ettiklerini söyledi.

Elif Çapçı, Beymen’in yurtdışında çok dikkatli izlendiğini ve şirketin private equity yatırımcısının performanstan memnun olduğunu söyledi.

Beymen müşterisi ’ulaşılabilir lüks’le krizi atlattı, Şubat ayında yazlık sezon ürünü alan tüketiciler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 arttı. Bu yıla yüzde 20 büyüme hedefiyle giren Beymen, yılın ilk 3 ayında gelen talep karşısında bu oranı yüzde 30 olarak revize ederken ’repete’ adı verilen tekrar siparişlere yetişmeye çalışıyor. Krizin de etkisiyle başvurdukları ’ulaşılabilir lüks’ stratejisini kalıcı hale getirdiklerini ve bundan sonra büyümeyi de bu alanın yaratacağını söyleyen Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Krizle birlikte tüm tüketiciler tercihlerini ’bir tık aşağı’ çekti. Şu anda 300 markayı satışa sunuyoruz. 2010’da 45 yeni marka daha gelecek ve bunların büyük bölümü ’ulaşılabilir lüks’ dediğimiz fiyatı yüzde 40-50 daha ucuz ürünler ile son dönemin yeni moda tasarımcılarından oluşacak” dedi.

Tahran ve Bakü listede

Krizle birlikte bir süre rafa kaldırdıkları yurtdışı planlarını da 2010 itibarıyla yeniden masaya koyduklarını açıklayan Çapçı, “Tahran ve Bakü ’short list’te yani kısa vadede yatırım yapacağımız pazarlar arasında” diye konuştu.

2009’u 2008’le başabaş kapattıklarını ve krizde Denizli’deki Beymen mağazasını kapattıklarını aktaran Çapçı, şu anda 13 Beymen mağazalarının olduğu bu yıl Gaziantep’te de bir mağaza açacaklarını ifade etti. Büyüme stratejilerinde Beymen Club ve yeni mağaza konseptleri Blender’ın önemli bir yer tuttuğunu ve bu yıl 5-6 yeni bu konseptlerde mağaza açmayı planladıklarını vurgulayan Çapçı, “Beymen Club ve Blender’da agresif olacağız” açıklamasını yaptı.

PRIVATE LABEL’DA BÜYÜYECEĞİZ

YEPYENİ BİR ‘KADIN’ GELİYOR


BÜYÜME stratejilerinde private label yani Beymen markalı ürünlerin ağırlıkta olacağına dikkat çeken Elif Çapçı, “Eylül ayından itibaren 2010 sezonunda henüz adını koymadığımız yeni bir kadın koleksiyonunu satışa sunacağız. Klasik Beymen Kadın’dan hem fiyat hem de tarz olarak çok farklı” dedi.

1 YILLIK ÇİKOLATAYI 4 AYDA SATTIK

MAYIS ayında satışa sunulan Beymen çanta koleksiyonunun kısa sürede mağazalarında en çok satan çanta markası olduğunu söyleyen Elif Çapçı, yine 2009’da satışa çıkan Beymen markalı çikolataların da beklediklerinin üzerinde talep gördüğünü ifade etti. Çapçı, “4 ayda 12 ayda satılacak çikolatayı sattık” dedi.

” 550 bin kişilik müşteri portföyleri bulunduğunu, 50 bine yakın müşteriyle yakın ilişkileri olduğunu söyleyen Elif Çapçı, “5 bin kişiyle de birebir mektup ve telefon yoluyla iletişim kuruyoruz” dedi.”

Haberin Devamı