Gazete Vatan Logo

Beykoz Kundura arsasında Burj el Arab yükselecek

Sümer Holding'e ait Beykoz Kundura Fabrikasının Yıldırım Dış Ticaret'e satışı onaylandı. Yıldırım Grubu, boğazdaki 182 dönümlük arazide Dubai'deki Burj el Arab benzeri bir otel yapmayı planlıyor

Beykoz'da deniz kenarında 182 dönümlük arazi üzerindeki Beykoz Kundura'yı özelleştirmeden alan Yıldırım Dış Ticaret, Dubai'deki Burj el Arab otelinin benzerini inşa etmeyi planlıyor. Yıldırım Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, "Gerekli mercilerle görüşeceğiz. Eğer izin çıkarsa bu arsada İstanbul'u temsil edecek muhteşem bir otel yapmayı planlıyoruz" dedi.

31 milyon $ için kredi alındı
Sümer Holding'e ait Beykoz Deri ve Kundura Sanayi İşletmesi'nin, nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 29 milyon 750 bin dolar veren Yıldırım Dış Ticaret'e satışı, 10 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. İki yıldır kapalı bulunan Beykoz Kundura Fabrikası'nı arsası için aldıklarını söyleyen Ali Rıza Yıldırım, ihbar tazminatı ile birlikte ödeyecekleri bedelin 31 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Yıldırım, "Garanti Bankası ile kredi görüşmelerimiz tamamlanmak üzere. Beykoz Kundura'yı peşin alma ihtimalimiz çok yüksek. Böylece ihale bedelinden yüzde 10'luk bir indirim de alacağız" açıklamasını yaptı.

En uygun teklif ABD'den
"İstanbul'u tüm dünyada temsil edecek modern bir otel ihtiyacı var" diye konuşan Yıldırım, bu nedenle Dubai'deki Burj el Arab benzeri bir otelin inşası için kolları sıvadıklarını belirtti. Otel yatırımını yabancı bir ortakla gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Yıldırım, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Dubai'den yatırımcıların yanı sıra Avrupa'dan da uzmanlarla görüşme halinde olduklarını açıkladı. Yıldırım, "Ancak bize en yakın gelen, ABD'li yatırımcıların teklifi. Henüz görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Yıldırım, İstanbul'un en yüksek binalarından biri olacak bu otelin inşası için gerekli imar iznini alamadıkları takdirde, söz konusu arsada bir tatil köyü yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı