Gazete Vatan Logo

Beyaz Enerji sanıkları 'Hilton Koğuşu'nda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan 2'si bürokrat 7 kişi "Hilton Koğuşu" olarak bilinen Ankara Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi'nin 12. koğuşuna konuldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan "2. Beyaz Enerji Soruşturması" kapsamında gözaltına alınan 2'si bürokrat 7 kişi tutuklandı. 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'na muhalefetten tutuklanan Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdür Vekili Önder Piyade, Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst, işadamları Muzaffer Nasıroğlu, İbrahim Selçuk, Cemil Kazancı, Necati Altın ile Nasıroğlu'nun şirketinde çalışan Yaşar Giregiz'in, Ankara Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi'nin "Hilton Koğuşu" olarak bilinen 12. koğuşuna konulduğu öğrenildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün sabaha karşı sona eren duruşmanın ardından sanıklar, cezaevine götürüldü. Ankara Adliye Sarayı önünde bekleyen sanık yakınları da araçlarıyla görüşme umuduyla cezaevine kadar eşlik etti.

Murat Demirel de bu koğuşta kalmıştı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Özel Kuvvetler Kışlası İnşaatı'nda yolsuzlukla ilgili olarak tutuklu bulunan müteahhit Ali Osman Özmen, Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkam Yasin Altınbaş ve Ceylan Holding'in kurucusu Ağa Ceylan'ın oğlu Serkan Ceylan da, daha önce "Hilton Koğuşu" olarak adlandırılan 12. koğuşta kalmıştı. 12. koğuş neşter operasyonunun ünlü sakınlarını da ağırlamıştı.

Haberin Devamı